EGÉSZSÉG & SZÉPSÉG

„A betegségem segített a csúcsra!” – Emmer Szabina vallomása karrierjéről  

nora sarman (2)

Minden kezdet nehéz, de mindig van előre! Emmer Szabina, a Blogozine írója három évvel ezelőtt kezdte újra. Persze, mint minden erősebb karrier váltásnál, itt sem magától történt mindez, ugyanis egy gerincbetegség terelte a blogolás irányába. Minden megpróbáltatás ellenére próbált pozitív maradni, és elérni az önmaga által kitűzött céljait, ami mára már nem csak hobbi, hanem az szenvedélye is.

A bloggerina a Flyerznek beszél a megpróbáltatásairól, valamint a szerelméről, a divatról.  

– Korábban soha nem gondoltam volna, hogy blogolni fogok és, hogy nem csak a hobbim, hanem a szenvedélyem lesz az írás. Korábban ugyanis a social média területén tevékenykedtem, egészen addig, ameddig a derékfájásomról ki nem derült, hogy nem csak meghúztam és azért fáj, hanem komolyabb dologról van szó, amit az elején sajnos elbagatelizáltak. Szerencsére találtam egy orvost, aki újra lábra állított, és azóta is minden nap teszek azért, hogy nehogy tolókocsiba, vagy műtőasztalra kerüljek.

27 évesen nehéz volt megélni azt, hogy segítségre szorulok az élet legapróbb területein is, kezdve a zokni felvételtől a járásig, de hónapokig tartó önutálat után elfogadtam és elindultam a lelki gyógyulás felé is.

Több embert érint a hátammal kapcsolatos probléma, mint gondolná az ember, ugyanis azóta számos hasonló problémával küzdő embert ismertem meg. A probléma alapja az, hogy a gerincet tartó izmok az évek során elengedték a gerincoszlopot, és ez lassan kiegyenesedett az alsó lumbális szakaszon, ami 2 mm – es instabilitást okozott, és máig folyamatosan irritálja a gerinc mellett futó idegeket. Jelenleg gyógytornával és izomerősítő gyakorlatokkal tartom kordában a folyamatot és küzdök a 0 mm-ért.

Ez az egész folyamat döbbentett rá, hogy milyen értékesek is az élet legapróbb dolgai. Például, korábban bele sem gondoltam, hogy mit is jelent az, ha az ember egyedül fel tud öltözködni… – áll meg egy pillanatra és egy nagy levegő után folytatta. – Úgy döntöttem, hogy nem fogom sajnáltatni magam és talpra állok! Miközben jártam gyógytornára és fizikoterápiára, elkezdtem írni. Megfogalmaztam azokat a dolgokat, amiket szeretek: divat, szépség, lifestyle!  Majd ezeknek az írásoknak létrehoztam egy blogot, amit egyre többen kezdtek el követni. Bővítettem a tematikát és még több időt fektettem az oldal szerkesztésébe. Mondhatjuk, hogy miközben a Blogozine fejlődött addig én gyógyultam. Újra értékes embernek éreztem magam általa.

Hatalmas siker, rövid idő alatt: Szabinát fél évvel az oldal elindítása után komoly partnerek keresték fel, és több nagyobb portál partner blogjává vált. Majd ezután jött az igazi meglepetés! A fiatal bloggerina megnyerte a Cosmopolitan „Az Év felfedezettje” díjat.

– Mára a Blogozine lett a főállásom, amit imádok! – folytatta Szabina. – Szerencsésnek érzem magam, hogy azzal foglalkozhatok, amivel szeretnék és nap mint nap bemutathatom a különböző tervezőket és azok munkáit, melyek formálják a 2019-es divatot.  Természetesen nem csak írni szeretek a stílusokról, hanem képviselni is azokat. Személy szerint odáig vagyok a „királylányos” szettekért. Ugyanis magas vagyok, amit szeretek kihangsúlyozni. Emellett – mint minden nő – szeretem eltakarni azt, amit el kell takarni! – nevetett Szabina.

–  Jelenleg hatalmas divat a hosszú, muszlin anyagból készített ruhák, melyek szinte bárhová felvehetőek. Elegáns, mégis szolid megjelenést kölcsönöz. Viszont a kiegészítők egy teljesen más világ! Napjainkban a vibráló kiegészítők hódítanak. Egy színes fonott táska például egy egyszerű szetthez kifejezetten üdítően hat, amit a stylistok is imádnak. A fontosabb divat eseményekre is leginkább ilyen szettekben megyek, ugyanis Sármán Nóra ambassadora vagyok, ő pedig a királylányos ruhaköltemények megalkotója. De örömmel viselek Max Mara weekend, H&M conscious darabokat is.

A bloggerine a Flyerznek azt is elárulta, hogy a hétköznapokban mely darabokat imádja a legjobban:

– Farmer, póló, és maxiruhák! Számomra nincs is jobb egy stílusos farmernadrágnál, amihez felveszek egy különleges pólót, vagy egy laza, ám különleges ruhát. Mindezt feldobom a kedvenc sportcipőmmel és már indulhatok is! Igazából, mindegy is. Egy a lényeg: érezzük benne jól magunkat, én azt teszem!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .