Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionNIGHTSHIFT

A Dokk Cafe számomra több volt egy munkahelynél – interjú DJ Fat-tel

dj fat color

Kevesebb mint egy hónap múlva újra visszatér a sokak által imádott korszak egyetlen este erejéig. Ha Te is ott voltál minden héten a Dokk Caféban, de legalábbis egyszer jártál már ott és nagyon bejött, akkor március 25-én a MAD-ben a helyed a Remember Dokk Café partin! Ez alkalomból beszélgettünk egy kicsit a hely egykori rezidensével, DJ Fat-tel, akinek oly’ sok szép éjszakát köszönhetünk!

Mikor és miért köteleződtél el az r’n’b és a fekete muzsikák irányába?

Világ életemben a vidám, dallamos, tempós zenéket kedveltem. Ebben talán szerepe volt édesapám lemezgyűjteményének és gyerekkori koncertélményeimnek is. Az általánosban nem volt nálam nagyobb Wham! rajongó, középiskolában vadul gyűjtöttem a rap kazikat és aztán 16 évesen egy barátom magával vitt a legendás várbéli szórakozóhelyre, ahol annak idején túlnyomórészt fekete zenék szóltak. Ott végleg megpecsételődött a sorsom.

Hogyan kerültél kapcsolatba a Dokk Café-val?

2003 őszén keresett meg a korábbi tulajdonos, hogy játsszak nála, majd mikor az év végén tulajdonosváltás következett be, akkor az új üzemeltető is számított a munkámra. Így ragadtam ott egy röpke nyolc évre.

Emlékszel még az első Dokk Café-s estédre? 

Inkább az első pár hónap volt emlékezetes, mert bár nagy átalakuláson ment át a klub, a zenei vonal maradt az addig megszokott, főleg klasszikus funky szólt akkoriban. Az r’n’b és hip-hop vonal kicsit később, a közönség cserélődésével jött.

Melyik volt számodra a legemlékezetesebb este a Dokk Caféban?

Rengeteg fergeteges bulira emlékszem, de talán kettőt emelnék most ki. Az egyik egy január elseje volt, mely épp szombatra esett. Túl voltunk egy kellemes szilveszteri bulin és nem fűztünk nagy reményeket az estéhez, de azon az éjszakán végül úgy tűnt, mindenki a Dokk Café-ban bulizik. Egy klasszikust idézve „a csilláron is lógtak”. A másik emlékezetes alkalom pedig az volt, amikor átestünk a ráncfelvarráson és a közönség először szembesült az addiginál sokkal elegánsabb klubbal.

Milyennek írnád le a klub hangulatát? Milyenek voltak az emberek, a közösség?

A Dokk Cafe egy bázis volt. Akadtak hűtlenek, akik felfedeztek újonnan nyíló helyeket, de idővel mind visszatértek hozzánk. Csütörtök-péntek-szombaton biztos lehettél benne, hogy találkozol ismerősökkel, barátokkal. Ismerek olyat, aki a Facebook oldalára azt írta a lakhely rovatba, hogy „télen Dokk Cafe, nyáron Dokk Beach”.

Melyik a kedvenc zenéd abból a korszakból?

Sok kiváló zene és nagy sláger fémjelezte a Dokk Cafe zenei repertoárját, de ha mindenképp „gigaklasszikust” kell mondanom, akkor az egyik Dr. Dre Next Episode-ja, a másik pedig a Blackstreet-től a No Diggity. Amikor ezek a dalok felcsendültek, akkor a közönség szabályosan megőrült.

Miért várod leginkább a Remember Dokk Cafe bulit?

A Dokk Cafe számomra több volt egy munkahelynél. Szerettem a közeget, a hangulatot, a kollégákat, a közönséget. Életem egyik meghatározó, szép időszaka volt az ott töltött nyolc év és remélem a márciusi buli valamennyit visszahoz ebből. Várom a régi haverokat, a régi hangulatot, a régi bizsergető érzést, amikor az est kezdésekor felcsendült a nyitózene.

Mit üzensz azoknak, akik már Veled együtt készülődnek?

Ne merészeljetek otthon maradni! Rég nem találkoztunk és nem tudhatjuk, mikor lesz legközelebb ilyen alkalom. Tehát erre az éjszakára mindenki vegye elő az 5-10 évvel ezelőtti legkényelmesebb cipőjét,  jókedvét, csajozós dumáját és irány a MAD és a Remember Dokk Cafe!

Részletek >>>

https://www.flyerz.hu/esemenyek/remember-dokk-cafe-tavaszi-zsongas/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..