Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

A fél világ lángokban áll, nem csak az Amazonas erdői

cimlap-6-768x432

Ha még mindig azt hiszed, nincs nagy baj, mutatunk pár képet.

Egy-két hete még csak fel-felbukkantak a panaszos Facebook-posztok, amelyek arról szóltak, hogy míg a leégett Notre-Dame-ot az egész világ gyászolta, a sokkal-sokkal nagyobb (környezeti) katasztrófának számító Amazonas-menti erdőtüzek alig érdekelnek valakit. A helyzet azóta megváltozott, boldog-boldogtalan posztol kétségbeesetten és dühösen – ettől a tüzek nyilván nem fognak kihunyni, de hát mi mást is tehetnénk innen, nem?

Szerettük volna profi, látványos fotókon megmutatni, mi is történik Brazíliában, hiszen a közösségi oldalakon főleg amatőr képek, videók és photoshopolt, figyelemfelhívó grafikák terjednek az ügyben. Feltúrtuk tehát a nagyobb képügynökségeket, felkészülve a bőség zavarára, elvégre, ha van – bármilyen borzasztó is a szóhasználat – „hálás” téma a fotósoknak, akkor az ez. Eláruljuk, hány képet találtunk a világot felrázó katasztrófáról:

Kilencet.

Ebből hét semmitmondó riportfotó az egyik legnagyobb nemzetközi ügynökségnél. A hazai MTI összesen kettőt adott közre, ezeket a rend kedvéért mutatjuk is:

Azt hittük, rosszul látjuk, rákerestünk hát az erdőtűz szóra, hátha a többit is kidobja. Nem dobta ki, mert nincs többi – van viszont rengeteg kép, amely a világ más, az elmúlt hetekben tombolt vagy jelenleg is tomboló erdőtüze közelében készült. Az ügynökségek képkínálatát átnézve tényleg úgy tűnik, mintha az egész világ egy nagy lángoló erdő lenne – amely metaforaként persze igaz is. Mutatjuk a konkrét képeket.

Spanyolország

Az ország déli részén pusztít hatalmas erdőtűz, egyelőre negyven házat evakuáltak.

Amerika

A Payette Nemzeti Parkerdő és Kalifornia erdejei is lángokban álltak az elmúlt hetekben.

Görögország

Oroszország

A szibériai erdőtüzekhez a hadsereget is be kellett vetni.

Kanári-szigetek

Fél Gran Canaria lángokban.

Forrás: https://nlc.hu/

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..