FLYERZ REVIEW

A Flyerz kedvence: Kripta Söröző

Screen Shot 2019-10-17 at 12.11.50

Imádjuk Budapest első igazi horrorkocsmáját!

A pesti bulinegyed elsősorban külföldi vendégekre szakosodott romkocsmái és gyakran túlárazott szórakozóhelyei között feltűnnek néha olyan érdekességek is, mint a Kertész utcai Kripta söröző. Mi beleszerettünk!

Az áprilisban nyitott horrorkocsma merőben újat kínál az idelátogatóknak. Úgy tűnik, itt nem néznek furcsán senkire; a légkör a félelmetes díszlet ellenére meglepően családias, a hely méretéből adódóan a pultos hamar a cimborád lehet.

Én hétköznap estén ereszkedtem le a Kriptába, a helyet – pincehelyiség lévén – elsőre nem olyan könnyű megtalálni, de az utcára is kiszűrődő fény útba igazított. Pár lépcsőfok után már ott is találtam magam a félhomályban, az elsőre szokatlan, de azonnal magukhoz vonzó díszletek között. Ekkor üdvözölt Linda, aki gyerekkori barátjával, Péterrel vágott bele a horrorkocsma üzemeltetésébe.

„Sokat gondolkodtunk, lehet-e még újat adni a bulinegyed közönségének. A horrorfilmbe illő dizájn Peti ötlete volt, a dekoráció nagy részét külföldről szereztük be. Szerdától vasárnapig vagyunk nyitva, a nyár az egy csendesebb időszak volt, mostanában viszont egyre többen vannak. Szoktunk tematikus esteket is tartani, a múltkor például az egykori keleti blokk underground zenéi mellett stílszerűen vodka-uborka akció volt, mindenki kovászos uborkát evett a vodkához” – magyarázta Linda.

Azt is megtudtuk, hogy kábé minden este más van a pultban, az egyetlen állandó „alkalmazott” az Esmeralda névre hallgató csontváz, aki már egy üveglap alatt nyugszik és egy asztal dekorációs elemeként szolgál. Amíg azonban nem volt beüvegezve, sok szelfi főszereplője volt. Mindez persze csak látszat, csupán a dekoráció horrorisztikus, a kiszolgálás és a légkör, sőt, még az árak is nagyon barátságosak.

„Tervezünk koktélokat, Halloweenkor pedig természetesen óriási bulit csapunk. De bármikor, bárki kibérelheti a Kriptát egy céges csapatépítő tréningre, egy szülinapra vagy beugorhattok egy vérfagyasztóan romantikus randira is. Volt már olyan, hogy valaki elindult lefelé, de félúton meggondolta magát és lehet, inkább hazáig futott, de a legtöbb embernek tetszik a hely” – nevetett Linda. A zenei kínálat nagyon széles, a mainstream pop és elektronikus zenén kívül szinte bármi előfordul a bizarr pincében. És bárki is, mellettem épp egy öltönyös üzletember kortyolta a sörét, elmondása szerint azért, mert pokolian rossz napja volt, de így már kezdenek helyükre kerülni a dolgok.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .