Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

A hétvége tökéletes lesz a kóstolásra. Vagy a kirándulásra. Vagy mindkettőre.

parkerdohu

Távol álljon tőlünk, hogy az ördögöt a falra fessük, de a hírek szerint – ez persze percről percre változhat – a hétvégén jó kis kiránduló idő lesz. Mi mindenesetre optimisták vagyunk és ha még nem döntötted el hová indulnál meg családostól vagy csapatostól, van egy tuti tippünk. Menj kirándulni! Vagy kóstolni. Vagy tedd meg mindkettőt egy időben, egy helyen a Hidegvölgyi erdészlaknál.

Az „Erdei Piac – Kóstolj és kirándulj!” nevű kezdeményezés 2015-ben indult. Az önkéntesek összefogásával szervezett program-sorozat lényege abban rejlik, hogy a látogatók kihasználhatják a természet közösségformáló és rekreációs erejét. Tehát kirándulhatsz, eltölthetsz egy szuper napot egy szép helyen, miközben kistermelők minőségi portékáját kóstolgathatod és vásárolhatod meg.

Minden, mi szem-szájnak ingere… /www.minimatine.hu/

A Mozgó Piac Program keretében már csupa különleges helyszínen rendeztek meg hasonló eseményt, pl. plázákban vagy az állatkertben, de az erdőszéli piac-kóstoló messzemenően a legsikeresebb volt ezek közül. Így utóbbit rendszeresítették, és az első meleg napsugarakkal egy időben 2017. március 12-én ismét hív a természet a Budakeszi és Telki között található Hidegvölgyi erdészlak parkjába.

Az Erdei Piac azért is számít különlegesnek, mert szó szerint az erdők-mezők kincseit lelheted itt meg: adalékanyagmentes, kis-és őstermelői termékek közül válogathatsz abban a környezetben, ahonnan lényegében az ételek és italok származnak. Felhőtlen gasztronómiai élményt tölthetsz el a szabadban, távol a város zajától.

A gasztronómiai védjegyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara garantálja, szóval egész nyugodtan élvezheted a kézműves sajtok, sörök, lekvárok, szörpök, hústermékek, füstölt áruk, pisztrángok, sült kolbászok, gyümölcsök, zöldségek, gyógynövények, illetve zöldfűszerek elsőrangú, hazai minőségét. Már a felsorolástól is összefutott a nyál a szánkban. Mikor lesz már vasárnap?!

Mondtuk: kolbász, kecske, függőágy /www.pilisianyu.hu/

A kulináris élmény mellett a szervezők természetesen arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a családi program összes élvezeti faktorát kimaxolják: ennek érdekében számíthatsz függőágyakra (apukák előre örülhetnek), az aprónép simogathat cuki kecskéket, de a bográcsozás és szalonnasütés is szerepel a programlistán. Mindez persze zenei aláfestéssel.

Minket nem kell már túlzottan győzködni, ha tehetjük ott leszünk! 🙂

Az Erdei Piac időpontja: 2017. március 12., vasárnap 8.00 – 15.00

Helyszíne: Budakeszierdő, Hidegvölgyi Erdészlak (Budakeszi felől Telki felé menet jobb kéz felé található – a Széna térről induló 794-es és 795-ös busz pont itt áll meg)

A Facebook eseményt itt tudod megtekinteni.

Borítókép forrása: itt.

 

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..