Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

A hobbid jót tesz a karrierednek

270951.1200x630

Ha elég időt szánsz a hobbidra, akkor növeli az önbizalmadat, de csak abban az esetben, ha…

Vannak rövid távú karriercéljaid vagy hosszú távban gondolkodsz? 2020 végére hol szeretnél tartani? Gyorsan vagy lassan szeretnél feljebb lépni a ranglétrán? Törtető vagy megelégszel a lassan jövő sikerrel? Bármi is legyen a válaszod ezekre a kérdésekre, a következő híreknek mindenképpen örülni fogsz!

Kép

forrás: Unsplash

A hobbid ad erőt!

Eddig azt hallottad, hogy akkor vagy szerencsés, ha a munkád a hobbid, most viszont egy új kutatás azt állítja, akkor leszel sikeresebb, ha a munkádtól teljesen különböző agymunkát (illetve pont agykikapcsoló) kívánó kedvtelésed van. Tehát, ha irodai munkát végzel, és mondjuk kertészkedsz vagy sütiket sütsz, az pont jó lesz… Vagy ha pont, hogy kertépítő vagy, akkor pedig keress egy jó varrótanfolyamot vagy fényképészképzést.

A titok abban rejlik, hogyha a hobbidban sikereket érsz el, élvezed és fejlődsz benne, akkor erősíti az önbizalmadat. Ha nő az önbizalmad, akkor a munkádban is magabiztosabb leszel. Ezt pedig egy alapos kutatás is alátámasztja: pszichésen ugyanaz a sikerélmény ér a szabadidős tevékenységed alatt, mintha munkában értél volna el előrelépést, sikert vagy kaptál volna egy komolyabb elismerést, dicséretet.

Ha pedig végre elég erősnek érzed magad a munkahelyeden is akkor itt az idő, hogy végre nagyobb fizetéssel is elismerjék a munkádat.

Íme néhány tipp, hogy milyen hibákat ne kövess el, ha fizetésemelést szeretnél kérni!

Hibát követsz el, ha olyan alapon kérsz emelést, hogy milyen régen vagy a cégnél. A vezetők szemében ez nem számít, ők jobban értékelik a munka minőségét. Hozd fel, hogy milyen jó eredményeket értél el, milyen ötleteid voltak, vagy emlékeztesd, hogy a te vagy a túlórabajnok és a plusz feladatoktól sem szoktál megrémülni.

Tőbb a kiadásod? Nem indok! Mindenkinek van hitele, tartozása, büntetései, elmaradásai – ha ezt dobot be, akkor maximum egy olyan embert fog maga előtt látni a főnököd, aki nem képes beosztani a pénzét. Csak a sikereidre hivatkozz, esetleg ha továbbképzed magad a szakmádban arra kérhetsz némi anyagi hozzájárulást – ez biztosan pluszpont lenne.

Maradj a realitások talaján! Ne kérj egyszerr 100%-os vagy annál magasabb emelést. Egy kisebb emelésen inkább elgondolkodik a vezetőd, mint egy nagyon. Ha túl sok pénzt kérsz, még az is lehet, hogy keres inkább a helyedre egy hasonló kvalitású embert kevesebb pénzért. Egy 15-30%-os emelésnél többet egyszerre ne kérj!

Ne adj ultimátumot! Akkor sem, ha szerinted nélkülözhetetlen vagy. Sokan gondolják, hogy pótolhatatlanok, de ez nagyon-nagyon rotkán fordul elő. A jól átgondolt és megmagyarázott fizetésigény sokkal nyerőbb. Ha elfajul a bértárgyalás, akkor is próbálj pár lépéssel előre gondolkodni, hogy minek mi lehet a követlezménye.

“Beszéltem XY kollégával és ő többet keres, mint én…” – ezt semmiképp ne mondd! A vezetők szeretik, ha a munkatársak diszkréten kezelik az anyagiakat. Ha eddig gondolkodott is fizuemelésen, akkor egy ilyen megjegyzéstől biztosan bizonytalan lesz a döntsésében, pletykásnak tarthat vagy megbízhatatlannak. Ha tudod, ki mennyit keres, tartsd meg magadnak fontos infóként, ami alapán alkudozhatsz, de ne ez legyen az ütőkártyád.

Ne kérj bocsánatot azért, hogy szükséged van több pénzre. Kérj, mert úgy érzed megérdemled, és nem azért, mert kell a pénz. Ha magyarázkodsz, az az önbizalomhiány jele, jobban díjazzák (szó szerint) a meggondoltságot, a magabiztosságot és határozottságot.

Időzíts jól! Amikor káosz van, vagy feszült a légkör, esetleg egy fontos ügyfél a konkurenciát választja stb., akkor ne gyere elő a bérigényeddel. Amikor egy vezetőnek problémákat kell megoldania, mindig rangsort állít fel, és előbb a maga bőrét (és a csapatát) menti. Minden más ezután következhet majd, így a te problémád mindenképp hátrébb sorolódik és akár meg is feledkezhet róla.

Forrás: https://www.instyle.hu/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..