Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
NIGHTSHIFT

A hónap DJ formációja  – Nostromos

Screen Shot 2019-10-28 at 9.06.09 AM

A Nostromos név alatt futó, rendkívül ütős techno duó már a kezdetektől menetel felfelé a zeneipar ranglétráján. Goldsound, a Coronita egyik mozgatórugója és Eddie Mess egyedi ütemei Deborah De Lucát is elvarázsolták, aki folyamatosan játssza a srácok „I was” track-jét. A szakma elismerését is kivívták már – mindjárt az első megjelenésük berobbant a Beatport Top 10-es listájára és a világ legjobb lemezkiadóival kooperálnak. 

Sikerüket az egyedülálló hangzásviláguknak köszönhetik, melyet az erőteljes ütemek és a ütős vokálok jellemzik – hol élénk, hol sötétebb hangulatú dallamokkal fűszerezik és természetesen a kőkemény menetelés sem maradhat el.

A srácok még csak áprilisban indultak a nemzetközi vizeket megcélozva, és máris itt tartanak – úgy látszik nincs megállás. Goldsound-dal beszélgettünk az eddigi mérföldkövekről és jövőbeli kilátásokról:

Hogyan alakult meg a Nostromos? 

Eddie Mess-sel alkotjuk a Nostromost, aki több évig zenélt egy budapesti underground klubban. Pár éve kicsit visszavonult, hogy jobban tudjon koncentrálni a produceri munkákra, jobban ki tudjon teljesedni az alkotásban. Jelenleg több rádió adását szerkeszti, valamint ghost producerként is tevékenykedik. Jómagam, 2010 óta járom az országot, mint Goldsound, korábban a Coro Cafe-ban is zenéltem, de 2014 óta erősítem a Coronita csapatát. Megtisztelő a Coronita színeiben játszani, szerintem  Magyarországon az egyik legnagyobb elismerés, ha valaki itt lehet – nekem is egy álmom vált ezzel valóra. Munkásságom alatt több emberrel dolgoztam együtt, de sajnos nem mindenki tudott csapatban gondolkodni. Már korábbról ismertük egymást futólag, de csak tavaly decemberben figyeltünk fel egymásra. Egy közös projektbe kezdtünk, aminek eredményeképpen több zenét és remixet is készítettünk, amiket nagyon kedvelt a Coronita közönsége is, amikor csak játszottam.

Ami fontos, hogy jól kijöttünk, megértettük egymást és egyedi hangzást, kis színt tudtunk hozni az éjszakába. Innen nem volt megállás, egyenes út vezetett a Nostromoshoz. Létrehoztunk egy sajátos hangzásvilágot, a trackeket fel lehet ismerni, vagy legalábbis erősen sejteni lehet, hogy Nostromos zene. Ekkor álltunk neki kiadót keresni. 

Miben más duóban zenélni, mint egyedül?

Amikor két olyan ember áll egymás mellett, akiknél jó az összhang és a zene az életük, együtt olyan dolgokra képesek, amire egyedül nem lennének. Ilyenkor igazi örömzenélés van, ösztönzik a másikat.

Ki tudnátok emelni egy kedvenc pillanatot, amit átéltetek? 

Habár még az elején vagyunk, mint csapat, egyet mégis tudnék említeni; most augusztusban a Coronita táborban velem volt Eddie, együtt álltunk a DJ pultban. Nincs annál nagyobb öröm, amikor még csak kevered át a zenét, amin sok hétig, hónapokig dolgoztatok, de az emberek már tapsolnak és ujjonganak. Igazán felemelő, libabőrös érzés volt együtt is átélni ezt, valahol ezért csinálja az ember. 

A Nostromos hogyan illik bele a Coronita milliőbe?

Egy jó ideje a technosabb oldala bontakozik ki a Coronita-nak, így ki tudunk teljesedni. Nagyon lehet érezni, hogy az emberek imádják ezt a stílust. A techno, én azt gondolom most fénykorát éli és nem csak nálunk, hanem az egész világon. Külföldön a pop, rock után közvetlenül a 3. helyen az elektronikus zene, a techno áll. 

Sokan el vannak tévedve… nem csak a kemény techno van, hanem melodic techno, éneklős….ezt nagy spektrumban szeretik  az emberek. 

Még egy kérdés, mit takar a Nostromos név? 

Nos, aki látott már Alien filmet, annak ismerős lehet. Ugyanis az űrhajó neve volt a Nostromo, de mivel ketten vagyunk, így adta magát a Nostromos elnevezés. A kapcsolat azért, mert az űr is olyan, mint a techno. Végtelen… el tudsz benne merülni és csak csodálni a mélységét, sokszínűségét és szépségét, de soha meg nem fejtheted.

Innen is a jelmondatunk: Nostromos – to infinity and beyond.

Szerintünk a Nostromos-os srácok egy nagyon ígéretes úton haladnak és ezen az úton megállíthatatlanul dübörögtetik a kemény techno ütemeket. Hallgassátok meg Őket és legyetek Ti is részesei ennek az életérzésnek!

 

 

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..