Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

A hónap Dj-je: Belocca

Screen Shot 2019-08-14 at 11.30.16

Az elektronikus zene szerelmeseinek biztosan ismerősen cseng Belocca neve, aki a techno stílusán belül egy egészen érdekes vonalat képvisel. Gábor Béla karrierje két évtizede vette kezdetét és a mai napig felfelé ível. A tehetséges producer napjainkban dinamikus Dj set-jeivel tarol, melyekben a techno jellegzetes ütemeit érzéki dallamokkal fűszerezi, ezzel méltán kiérdemelve az underground szféra elismerését.

Ám nem mindig a techno állt karrierje középpontjában. A köztudatba house vonalon a 2000-es években robbant be, szó szerint, amikor is a Beatport Top 100 lista élére ugrott. Ezután sem állt meg a menet, a nemzetközi karriert befutott Belocca még évekig ostromolta a Beatport listáit a különböző track-jeivel. Arról nem is beszélve, hogy ezzel párhuzamosan rengeteg jelentős fesztiválon turnézott – többek között például az Ultra Resistance-en Koreában, Kínában, Hollandiában és még sorolhatnánk estig.

Emberi oldalról is csupa pozitív benyomást tett a közönségére, a zene eszmei értéke mellett mindig is kiállt, és elhatárolódott az anyagi alapokon nyugvó szakmai döntésektől. Emellett a kezdetektől fogva mindig készen állt arra, hogy újat tanuljon, fejlődjön. Kiemelendő még néhány feltörekvő Dj-hez való viszonyulása – hiszen segített pár fiatal tehetség pályafutásának elindításában, ami a mai világban nem túl jellemző.

Pár évvel ezelőtt hatalmas lendülettel ugrott bele egy éles váltásba és azóta is színvonalasan képviseli a techno stílusát. Hatalmas sikersztori volt a 2017-es évben debütált After Ten Years… albuma, amivel más vizekre evezett és hatalmas nyomot hagyott az elektronikus zenei szférában – egyértelműen pozitívat. A rendkívül tehetséges Dj-producer nem félt valami újba kezdeni és milyen jól tette! Belocca nem csak ült a babérjain és próbált tovább evezni az eddigi sikereinek farvizén, hanem mert nagyot álmodni, amit a szakma egyöntetű elismeréssel jutalmazott.

Az eredmények 2018-ban sem maradtak el, hiszen több szerzeménye is a toplistákon landolt. Kiemelendő a Reptilian, ami megjelenése után szinte rögtön a Traxscource Techno Top 10 lista vezetője lett és azóta is rendületlenül a legjobb 100 között menetel.

A sornak pedig még nincs vége, van pár tétel, amit már szintén lehúzhatott a bakancslistájáról: több, a technoban igencsak jártas Dj is készített már remixet számaiból és a Lilly Palmer által újraálmodott After Ten Years trackjével Progressive House kategóriában is képviselteti magát, nem meglepően itt is a vezető mezőnyben.

Amikor már azt gondolnánk, hogy ezen a ponton nincs olyan, aki ne veszítené el ezt a hatalmas lendületet, Belocca még mindig rátesz egy lapáttal… Saját, Mainground Music kiadóján keresztül több saját tracket adott ki, melyek közül néhány stabilan a Traxsource Top 10 között dübörög és még a Spotify is beválogatta saját Techno Bunker listájába. 

A fentebbi eredményeket persze csak kemény idő- és energiabefektetéssel tudta elérni, amit a közösségi médiában sem rejt véka alá. Mindemelett kihangsúlyozza, hogy az összes árnyoldalával együtt, imádja élni ezt az életet. Hatalmas sikerei ellenére rendkívül alázatos és hálás, mindig szerényen nyilatkozik – mindezt a Traxsource 2018 Techno Artist Top 100-as  listájának 22. helyezettjeként és a Ballantine’s Music Awards – Az Undergorund Év DJ-je díjjal a zsebében. Példaértékű a hozzáállása, miszerint zenéjével meg szeretné változtatni az emberek, illetve a saját életét. Bevallása szerint az érzelmek a legfontosabbak a zeneírásban és Ő is ezen elv alapján alkot.

Annak ellenére, hogy a zenei szakmában már kimagasló hírnévvel rendelkezik, még valószínűleg számíthatunk Tőle meglepetésekre!

„Mindig hatalmas öröm, amikor kitartással dolgozol valamin és látod, hogy szépen

érnek a gyümölcsök a fán. Hivatalosan 2 éve már, hogy egy új ösvényen, a techno

világán belül kezdtem el alkotni, mert ott találtam meg újra azt a szenvedélyt,

szívet és lelket, amit prezentálni tudok az emberek felé. Azóta  mintha újjászülettem

volna és akár, mint egy kisgyerek fejlődök, tanulok, és lassan járni kezdek majd.”

…Az ilyen elhivatott és tiszta szívű művészekre érdemes odafigyelni – csak így tovább Belocca!

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..