Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

A hónap DJ-je: NEWL, közel 30 éve a szakma élén

IMG_5893

Rengeteg művész feltűnik az elektronikus zenei szférában manapság – sokan pedig hamar el is hagyják a szakmát. Ebben a lapszámban szerettünk volna egy olyan lemezlovasról mesélni nektek, aki közel 30 éves pályafutása után még napjainkban is aktív, sikert-sikerre halmoz és új, trendi projekteket is tudhat maga mögött. Ismerjétek meg DJ NEWL-t!

Hogyan indultál el a karriered elején? Teljesen más volt akkor az éjszakai élet, mint napjainkban..

Nagyon-nagyon rég volt ez már! Elkezdtem a Nevada klubban zenélni, ami akkor elég “menő” volt a fiatalok körében. Az a hely lett a rezidenciám, illetve ez kiegészült később a nagy ismeretségnek örvendő WildWest nevű szórakozóhellyel is. Ezt követően egy rádióban megismertem Náksi Attilát, akit végtelenül tisztelek a munkásságáért és igazából neki köszönhetem az első saját zeném megjelenését is. Ebben az időszakban barátkoztam össze Dj Budai-val is, akinek szintén nagyon hálás vagyok a támogatásért és a szakmai segítségért, amit adott nekem.

“A zenekarom új löketet adott az életemnek..”

Mindenkinek van az életében és ezzel együtt a szakmai útjában is olyan fordulópont, lehetőség vagy változás, ami előrelendíti. Neked melyek voltak ezek, amiket a mai napig jegyzel “mérföldkő” gyanánt?

Ami kezdeti mérföldkő és úgy gondolom büszkeségre méltó pontja a karrieremnek, hogy az első olyan DJ voltam, akinek a zenéje rotációban ment a rádióban nap, mint nap! Aztán menő dolog volt életemben a Technoise mix CD sorozat, ami komoly népszerűséggel és eladással bírt. Sőt, több külföldi elismert lemezlovasoknak is felkeltette az érdeklődését, a DJ Mag pl. a hónap mixlemezének választotta a 2. kiadványt!

Öt évvel ezelőtt, pedig elindultam egy teljesen más vonalon, a New Level Empire zenekarral. Ez a teljesen eltérő stílus és a koncert élmények sokasága egy új löketet adott az egész életemnek!

Melyik volt a legemlékezetesebb fellépésed? Ha több is van, említesz nekünk legalább egyet?

Mindenképp azok voltak a legizgalmasabbak, ahol a világ legnagyobb nevei előtt, vagy után tudtam fellépni! Az elmúlt 30 évben volt szerencsém együtt játszani Carl Cox-szal, Tiesto-val, Josh Wink-kel, Armand Van Helden-el, Paul Van Dyk-kal, vagy például Mauro Picotto-val!

Mik a tervek a jövőre nézve? Új dal, új projekt vagy egy teljesen más irányban van a cél?

A cél és az oda vezető út is mindig a zene. A terveim igazából két szálon futnak, zenekari szinten és az egyéni DJ karrier vonalon. A New Level Empire-rel sok nagy projekt van készülőben, rengeteg fellépés, plusz az, hogy bejutottunk a Nagyszínpad döntőjébe. De szintén nagy megtiszteltetés, hogy egy Budapest Dal elkészítésére is felkértek minket.

A DJ pult mögött pedig érdekes manapság a helyzet, az én stílusom, a techno egy kérdőjel ma a fejekben. Sok produkció mondja magát annak,  pedig valójában egyáltalán nem sorolhatóak oda zeneileg. Szeretnék a jövőben videós bejegyzéseket készíteni arról, hogy mi is az amit én igazi technonak gondolok!

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..