Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
NIGHTSHIFTPROGRAMAJÁNLÓ

Mond még valamit az ES-o-ES, a Patex vagy az E-Play?

house-classic-budapest

Emlékeztek még az ES-o-ES-re, a Fortunára vagy az E-Play-re? Mond még valamit a Patex, a Speed vagy a Dark Side? Ha igen, akkor elmondhatod magadról, hogy ott voltál a magyar house indulásánál és felvirágzásánál.

Szerettük volna egészen pontosan determinálni a house műfaj berobbanásának helyét és idejét a hazai klubéletben, de sajnos zsákutcába futottunk, még úgy is, hogy a műfaj egyik legnagyobb magyar képviselőjével, Sterbinszky-vel dugtuk össze a fejünket az emlékek előkotrásához. 1993 tájékán lehetünk, amikor a csapból is a funky szólt, így a klubokban is leginkább erre lehetett rázni, ám feltörekvőben volt már egy homlokegyenest más stílus, jelentősen magasabb bpm számmal. Ez pedig nem volt más, mint a rave. Ha hirtelen nem tudod felidézni, hogyan szólt, nézd és hallgasd meg, ahogy Bálint Antónia felkonferálja a bulizó fiatalokat, akik éppen a kispesti ES-o-ES Klubban szórakoznak.

Később ez a klub lett a Bedrock, hol már Sterbinszky is rezidensként lépett fel, eleinte szintén a rave és a technó, majd később az acid és a house felé evezve. Ekkor még gyerekcipőben járt az elektronikus zene itthon, így csak péntekenként ment a veretés, szombaton újra funky-ra lehetett lötyögni. Szerencsére így is fel tudunk idézni egyet-kettőt a kor legnagyobb himnuszai közül, mint például Size 9 – I’m ready.

 

Akkoriban nem tett jó egy DJ ázsiójának, ha egyszerre több stílusban is képviseltette magát, szóval gyorsan le kellett tenni a voksot valamelyik irányzat mellett. A heves funky-technó vívódást többeknél az elektronikus irányzat nyerte meg, így került Sterbinszky is már elhivatott technó DJ-ként a lemezjátszók mögé szombatonként a Fortunába. Nem sokkal később – jól mutatva döntésének helyességét – az azóta is szíve csücskeként emlegetett E-Playben találta magát szerdától szombatig, ahol teljes gőzzel dübörgött a house!

Ezzel egy időben nyitotta meg kapuit a szintén kultikus helynek számító Speed is, melyet már nem lehetett szimplán klubként jellemezni – nagyüzemű szórakoztatás ment minden hétvégén, több ezer főt számláló közönséggel. De ott sorakoztak a többiek is: a Patex, a Dark Side, és előbb-utóbb mindenki house-t és technót játszott, mivel annyira beleszerettek az emberek az elektronikus műfajokba, hogy szinte sikk lett ilyen zenei stílusú partikat látogatni.

Nem csupán a fővárosban, vidéken is dübörgött az élet: Keszthelyen a Colors, Polgáron az Aréna, Nyíregyházán a High Tech, Sárándon az M47 várta a tech-house szerelmeseit. 2004/05-ig, bő egy évtizeden keresztül tartott a house aranykora, aminek vége felé egy dallamosabb műfaj, a trance ütötte fel a fejét a népszerű klubok táncterein, mely rövid idő alatt annyira megerősödött, hogy párhuzamosan játszották már a house-zal együtt. De aki akkor ott volt a kezdeteknél, vagy valahol belecsöppent a house imádat bálványos éveibe, azóta sem tud szabadulni. Így fordulhat elő, hogy minden évben felüti a fejét egy House Classic party, ahol újra összegyűlnek a műfaj legnagyobb nevei egy éjszakányi tombolásra.

Ha Te is felidéznéd eme 10 évtized legnagyobb pillanatait, március 14-én ott a helyed a CLASSIC HOUSE partin, a LOCK-ban!

Classic House – Lock Budapest – 2017.03.14

Március 14-én éjjel az elektronikus zene ünnepe, a legendás partisorozat folytatódik, ezúttal a Buda új gyöngyszemében a LOCK-ban!

A Classic House csapata ezúttal négy house nagymesterrel vár a lemezjátszóknál!

Dj Junior
Schulz
Newl
Clark

A négy lemezlovas az elektronikus zene új szentélyében, a LOCK-ban varázsolja elő az elmúlt idők feledhetetlen house-gyöngyszemeit és idézik meg a múlt már legendává vált szórakozóhelyeit.

Üljetek be velünk a house időgépébe és hallgassátok, ahogyan a house guruk pörgetik nektek az azóta klubhimnuszokká vált zenéket!

Belépő elővételben
Early Bird: 1.500 Ft
Elővételes: 2.000 Ft
VIP: 3.000 Ft

A helyszínen:
Normál: 2.500 Ft
VIP: 5.000 Ft

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..