Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
NIGHTSHIFT

A kezdeti hibákat gyorsan javították és már dübörög a VOLT Fesztivál

szerda5

A kezdeti nehézségek után minden bérletes bejutott a fesztiválra, megteltek a kempingek és a megújult check-in rendszer átkát egy pár fröccs egyből el is feledtette. Minden a helyére került, beindult a masszív fesztiválozás, elképesztő a hangulat – ezek történtek a VOLT Fesztivál 1. napján.

A kezdeti hibákat villámgyorsan javították a szervezők, amibe a nulladik napon még belebotlottunk, az az első napra el is tűnt. Gyorsan reagáltak a beengedés nehézségeire, kerültek padok és fogasok a fürdőkbe, minden installáció a helyére került és az újonnan érkezők egy ilyen tökéletes képpel találhatták már szemben magukat.

szerda36

A nappal igazán gyorsan eltelt a fesztivál helyszínének felfedezésével, a délutáni melegben ki a Rossmann habpartiján próbálta valamelyest hűteni magát, ki egy árnyékos lounge-ban hűsölt, de a legkeményebbek a Paddy and the Rats koncertjére buliztak. A tikkasztó hőség sem állította meg a fesztiválozókat, így már délután hatalmas tömeg kerekedett a nagyszínpad előtt, majd kicsivel később ugyanott Quimby koncerten találtuk magunkat. Rég volt, mikor utoljára láttam színpadon Kiss Tibit és meglepődve konstatáltam, hogy mennyit változott pozitív irányba. Az énekhang viszont a régi, minek köszönhetően egy pillanat alatt magával ragadta a tömeget a hangulat. Egy biztos, csak a színe legyen vörös, a hajnal alja vörös!

szerda7

Ezután a Wellhello lépett a színpadra, akik már a 0. napon befűtötték a voltozókat, ugyanis a Petőfi Zenei díjátadó gálán előadták a VOLT tavalyi himnuszát, az Emlékszem Sopronban című számot, amire menetrendszerűen mindenki megőrül Sopronban. Szerdai koncertjük alatt felcsendültek a legnagyobb slágerek mellett az újabb szerzemények is, de szerencsére a lányok hadának egyáltalán nem okoztak gondot az új dalszövegek, teljesen felkészülten énekelték Fluorékkal együtt a számokat, a mellettük állók legnagyobb örömére.

A Wellhello-val egy időben lépett színpadra a Telekom téren Jan Blomquist, úgyhogy kicsit kénytelenek voltunk elsettenkedni. A német művész és csapata ismét lenyűgözőt nyújtott, Jan hangja még mindig révületbe ejtő, és a nagy pörgést kellemes utazássá változtatta. Persze vissza kellett szerezni lendületünket, így a Wellhello utolsó két számára vissza tértünk, hogy a sikoltozó lányokkal együtt kérjük aput, vegye meg nekünk várost.

szerda27

A Telekom nagyszínpad programját Paul Kalkbrenner zárta, aki 2011-es voltos fellépésén kissé keserű szájízt hagyott többekben is, mivel sem szettje, sem a hangosítás, sem a színpadi látványt nem volt kielégítő. Így kissé fenntartásokkal vártam a mostani fellépést, de ezúttal nem hagyott senkit sem csalódni a Berlin Calling sztárja. Fantasztikus szett, elképesztő hangulat, és olyan basszusok dübörögtek, amit még Sopron túlfelén is megemlegettek. Egyből utána a Truesounds és a Deadcode csapata kezdte meg a csapatást, mely egészen hajnalig dübörgött.

Köszönjük VOLT, az első nap is frenetikus volt, lelkesen várjuk a folytatást!

www.volt.hu

Képek: volt.hu szerdai nap

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..