FLYERZ REVIEW

A koporsóval táncoló férfiak története

A koporsóval a vállukon táncoló férfiak az utóbbi időben letarolták az internetet. A humorosan morbid videónak számtalan változatát láthattuk már. Kevesen tudják azonban, hogy a jelenség mögött valójában milyen történet áll.

Az egész egy ártatlan videófelvétellel kezdődött amit egy Travelin Sister nevű felhasználó töltött fel a Youtube-ra. A felvételt az anyósa temetésén készítette, ahol első alkalommal volt tanúja ennek a ghánai hagyománynak. Az alábbi videó azóta 4 millió megtekintést ért el.

 

A második videót a BBC osztotta meg, ahol egy dokumentumfilm keretein belül bővebben beszámolnak arról, hogy milyen szerepe van a táncnak a temetési szertartásban. A lényeg az, hogy az elhunytat nem a megszokott komoly, ünnepélyes szertartás keretein belül temetik el, hanem egy vidámabb, táncos ceremóniát rendeznek. A koporsóvivők a temetésen megbizonyosodnak arról, hogy az elhunyt hozzátartozói valóban tánccal szeretnék-e búcsúztatni halottukat, ellenben a hagyományos szertartással.

https://www.bbc.com/news/av/world-africa-40716576/ghana-s-dancing-pallbearers-bring-funeral-joy

Két évvel ezt követően Bigscout Nana Prempeth nevű Facebook-felhasználó feltöltötte a harmadik videót. Ezen a felvételen a koporsóvivők véletlenül elejtették a koporsót az elhunyttal a táncos felvonulás közben. Ez a videó egy év alatt több mint 2900 reakciót, 4600 megosztást és 350 000 megtekintést zsebelt be.

https://www.facebook.com/watch/?t=47&v=1575570342576996

2020 februárja óta TikTok felhasználók ezrei töltötték fel újra és újra a videó új verzióit, amelyeket a saját elképzelésük alapján újraformáltak. Általában internetes baki videók utolsó képkockáiként jelennek meg a táncoló férfiak, egy 2010-es EDM dal hatásvadász aláfestésével.

Az utóbbi hetek történéseihez igazítva, megjelent egy videó, ami jelenleg az abszolút kedvencünk. Az elragadó animáció mellett az üzenet sem elhanyagolható.

Ki gondolta volna korábban, hogy ez a legkevésbé sem szokványos temetési szertartás fog hozzájárulni a napi endorfin adagunkhoz. Talán csak a koronavírus járvány nyomán kialakult helyzet hozta, hogy a sötét humorban keresünk kikapcsolódást, de talán ez nem is baj, ha ez segít jobb kedvre deríteni bennünket ebben a cseppet sem vicces időszakban.

 

 

Forrás: pop.inquirer.net

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .