GASZTRO

A környezettudatosság szexi! Műanyagmentes a következő Food Truck Show Budapest

CAFE_ODE-Vegware

Ha létezik ellenérv a street food ellen, az a nem kevés műanyag- és papírszemét. Olykor csak egy maszatos doboz két pálcikával, máskor egy egész halom szemét marad vissza egy-egy evés-ivásból. A hétvégi Food Truck Show nagy dobása, hogy a legjobb lelkiismerettel “szemetelhünk”. De hogyan lehetséges ez?

Szemetelés alatt persze ne azt értsétek, hogy önfeledten hajigálhatjuk jobbra-balra a már kiürült poharakat. Az ország legkomolyabb food truck felvonulásán szervezett keretek közt fog zajlani a szemétgyűjtés. A természetbarát technológiákkal készült tányérokat, poharakat, evőeszközöket komposztálni kell ahhoz, hogy elbomoljanak: 8-12 hét alatt újra termőföld lesz az étkészletünkből. Wow.

Vegware_mix_1104_lidcutlerywhiteflowers_800x

Az elbomló tányérok, poharak, dobozok pont úgy néznek ki, mint amiket megszokhattunk, átlátszó vagy fehér színűek, műanyaghatásúak, illetve gyorsan elbomló papírból vannak. Kézbe véve őket talán csak a “műanyagpohárnál” tűnik fel, hogy még könnyebb, vékonyabb, mint az igazi műanyag. Kizárólag természetes anyagokból készülnek, elsősorban cukornádból és kukoricából, ennek köszönhetően nincs szükségük több száz évre a lebomláshoz. (A papír 400 év alatt, a műanyagpalackok 500 év alatt bomlanak el. Forrás.)

A Vegware márkát itthon a DoReMi-s Kondás Kata terjeszti a hazai éttermek, rendezvények és streetfoodosok körében nagy lendülettel, az ő tavaszi hadjáratába csatlakozott be zászlóvivőként a Food Truck Show főszervezője, Vad-Horváth Zoltán is. Ezzel a III. Food Truck Show lesz az első gasztro rendezvény, amely elmondhatja magáról, hogy az összes kiállítója – mind az 52 food truck – elbomló étkészlettel fogja kínálni ínycsiklandó finomságait, minimalizálva a környezeti terheléseket. Így akár Földanyára is koccinthatunk kézműves bodzaszörpünk vagy -pálinkánk felett!

Vegware_concept_compost_floweryheart_1407_800x-672x372

A hétvégére gyönyörű, 22-24 fokos tavaszi időt jósolnak. Három nap is a rendelkezésünkre áll, hogy kilátogassunk a Kincsem Parkba jókat enni, inni, mulatni, és akár fogadni is a ló- és agárversenyeken! Ha átmeneti záporokat mondanának, akkor se riadjatok meg: 800 négyzetméteres fedett sátras résszel is készülnek a szervezők.

www.foodtruckshow.hu

Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
Időpont: 2016. május 6-8.
Pénteken 16-22 óráig, Szombaton és vasárnap 12-22 óráig
Jegyárak:
18 éven aluliaknak a belépés díjtalan!
Belépő: 900 Ft, melyből 300 Ft lefogadható a ló- és agárversenyeken.
Fontos információ a belépőhöz, hogy csak a versenyfutamok végéig szükséges jegyet váltani: pénteken 16:00- 20:30, szombat-vasárnap 12:00-18:30 között.
Infoline: +36 20 335 10 41

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .