GASZTRO

A Kristinus Borbirtok lesz az új kedvenc helyed

Screen Shot 2019-07-10 at 18.39.13

Nem túlzás azt állítani, Magyarország a fürdők mellett a bor hazája is. Szinte nincs olyan négyzetkilométer kis hazánkban, ahová ledobva egy szőlőtőkét, nem teremne kiváló minőségű gyümölcs a következő években. Ezek közül a területek közül is kiemelkedik a Balaton környéke, így nem is csoda, hogy az elmúlt években a Kristinus Borbirtok kis pincéből meghatározó birtokká fejlődött. Ismerd meg még jobban az új kedvenc helyedet!

A Balaton déli partjának lankáin fekvő Kristinus Borbirtok a gasztronómia szerelmeseinek igényeit is kielégítő konyhával, egyedülálló módon mozi teremmel, rendezvényhelyszínnel és 10 szobás Vinotellel is várja vendégeit. Biztosak vagyunk benne, hogy ezzel már meg is győztünk, miért látogass el erre a szuper helyre, de a java még csak most jön. 

A Balatonmáriafürdőtől tíz perce található birtokon igazi élményeket szerezhetsz, miután végigkóstoltad a jobbnál jobb borokat. Sétakocsikázhatsz, golfozhatsz, biciklikölcsönzést is biztosítanak a számodra, sőt kajak-kenu túrákat is szerveznek a Nagyberekben.  

A Kristinus birtok 101 hektáron termel díjnyertes borokat Kéthelyen, 2005 óta. Boraikat a legmagasabb rangú díjakkal jutalmazták már, miközben a gourmet bistrojukat a legjobbak között tartják számon.  A birtokon, éves szinten 500 000 palackot állítanak elő, minden kategóriában a tökéletességre törekednek, és ehhez adott is minden feltétel, egyes vélemények szerint itt terem az ország legjobb Chardonnay szőlője! 

Az élményközpontúságnak kulcsszerepe volt, amikor a borbirtok szolgáltatásainak koncepcióját kialakították. A jelenleg 40 km-en belül elérhető színes kínálatban mindenki megtalálja az érdeklődési körének megfelelő programot. A fókuszban természetesen a bor áll, ez nem volt kérdés… Részt lehet venni hangulatos kóstolókon a birtok nyertes boraiból, vagy egy feltöltő sétát tenni a bor útján, megismerni a birtokot körvezetés formájában, bepillantani a borkészítés kulisszái mögé, majd beülni egy filmvetítésre a Vinocino moziba, a hotel vendégeként. Ha ezek után még van erőd bármilyen programhoz, akkor az előbb felsorolt lehetőségek mellett, ezek biztosan tetszeni fognak!

Olyan személyre szabott programok is elérhetők, mint a lovaglás, túrázás, vadászat, hajókázás, hőlég-ballonos sétarepülés, piknik a szabadban vagy lovas kocsikázás. A közelben két nagyobb város is felfedezhető: Keszthely, „A Balaton fővárosa” és Hévíz, ahol a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava található. 

 „Itt nálunk minden adott ahhoz, hogy ne csak a legmagasabb minőséget töltsük minden Kristinus névvel fémjelzett palackba, hanem összetett, maradandó élményt nyújthassunk kulturális és kulináris szempontból is. Nálunk ugyanis vendégeink a fine dining ételeink mellé a számos nemzetközi díjjal jutalmazott borainkat fogyaszthatják egy izgalmas vadászat, vagy vitorlázás után. Tudatában vagyunk annak, hogy tevékenységünk jelentős hatással van a környezetünkre, éppen ezért kiemelt figyelmet fordítunk a környezetvédelemre. Változtattunk mezőgazdasági és borkészítési módszer-tanunkon, új jelszavunk a biodinamikus szemléletmód a fenntarthatóság jegyében. Azt valljuk, hogy tiszteletben kell tartanunk a környezetet, amelyben élünk, mert szükségünk van rá” – fogalmazott Florian Zaruba, a Kristinus Borbirtok ügyvezető igazgatója.

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .