Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Trend & Beauty

A modern szépség: ezért jó a sminktetoválás!

Screen Shot 2019-06-24 at 10.56.02

Minden reggel fáradt vagy? A tennivalók csak úgy gyűlnek és még el sem hagytad a lakásod? Így érthető, ha nincs időd és kedved a tükör előtt órákig készülődni, hogy a megjelenésed kifogástalan legyen. De semmi pánik! A Flyerz ezen is segít, méghozzá a legtrendibb szépség trükkel, a sminktetoválással. Ezzel a modern módszerrel nincs reggelente macera, ráadásul egy fárasztó napon sem kenődik el, és mindig tökéletes megjelenést kölcsönöz.

Tökéletes ajakvonalra és szemöldökvonalra vágytál mindig is? Viszont magadnak csak kapkodva tudtad elkészíteni, ráadásul csálén? Semmi pánik! Mindenre van megoldás. A sminktetováló szakemberek segítenek a természetnek: korrigálják az ajakvonalat, szimmetrikusan kiegészítik a száj és a szemöldök formáját.  Ráadásul, ha jobban kedveled a kihívó sminket, amivel mindenki tekintetét magadra vonzod, akkor ez az eljárás biztosan neked való!

Ha feltűnő és csábító ajkakra vágytál mindig is – amitől a férfiak eldobják az agyukat – akkor neked találták ki a sminktetoválást, hiszen ma már ez is lehetséges. A száj esetében a nem megfelelő forma, a szín (vagy ezek hiánya) szokott a nők körében a legkritikusabb pont lenni, ezért erre különösen nagy figyelmet fordítanak a szakemberek. Az sem probléma, ha nem egyértelmű a száj széle, esetleg heges vagy vékony vonalú, mivel már ezek is kiküszöbölhetőek. Ugyanakkor a szemöldökről se feledkezzünk meg! Egyenlőtlennek, hiányosnak látod? Többé ezen sem kell izgulnod! És persze a szemhéj. Az esetek többségében a vendégek, azért keresnek fel sminktetoválót, mert szeretnének nyitottabb tekintetet, esetleg allergiásak a dekor kozmetikumokra. Olyanok is vannak, akik nem látnak jól szemüveg nélkül, amit mondanunk sem kell, hogy mennyire elengedhetetlen a sminkeléshez. És persze az aktív sportolóknak is praktikus. Ezért is különlegesen jó az, hogy a sminktetoválók megálmodták azt a tartós sminket, amivel mindig a legjobb formádat mutathatod meg a világnak. Viszont, ne felejtsük el az egyik legfontosabb kérdést.

Kinek is ajánlott a sminktetoválás?

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy az alsó korhatár az 18 év, de felső azonban nincs. Fontos, hogy a külső tényezők könnyebben felismerhetőek, ilyen például egy anyajegy vagy bármilyen bőrelváltozás, herpesz, gyulladás, seb a bőr felszínén. A belső tényezők azonban csak rákérdezéssel állapíthatóak meg, mint például a magas vérnyomás, fertőző betegségek, esetleg valamilyen vérhígító gyógyszer szedése, krónikus betegségek, allergia és számos más oka lehet, amiért valaki nem alkalmas arra, hogy sminktetoválást készítsenek neki. A profi sminktetoválónak ezekre fel kell hívnia a figyelmet, ezért is nagyon fontos és elengedhetetlen a tetoválás előtti megbeszélés! Olyan szakembert kell választanunk, akinek sok referencia munkája van. Miután ez meg van, a szakember pontos mérések alapján elkészíti az előrajzolást és színt választ a vendéggel, majd elkezdődik a sminktetoválás. Ha ezek közül bármelyik lépés kimaradna, azonnal fel kell állnunk, és nem szabad hagyni, hogy elkészüljön a tetoválás.

Sajnos sok elrontott tetoválással találkozom én is – kezdte Borzák Nikolett sminktetováló művész. Itt gondolok többek között az aszimmetrikus, nem megfelelő színű és előnytelen formájú, nem jól pigmentált tetoválásokra. A legtöbb elrontott tetoválást ki lehet javítani komplementer színekkel vagy vastagítással. Ám azzal számolni kell, hogy vannak olyan esetek, amiket már képtelenség helyrehozni. Ilyenkor lézeres eltávolításra szoktam küldeni a vendéget – mondta Nikolett. – Továbbá fontos az ápolás, a higiénia. Ha elkészült egy sminktetoválás, a vendégnek be kell tartania bizonyos higiéniai szabályokat. Tilos arckrémet, alapozót, porpúdert, szempillaspirált vagy rúzst használni addig, amíg sebes a tetovált terület, mert elfertőződhet. Ugyanakkor a tetoválást nem szabad áztatni, kapargatni a sebet, és tilos szoláriumba, szaunába és uszodába is menni. A sminktetoválás tartóssága változó, körülbelül másfél-két évig bírják. Érdemes bizonyos időközönként frissíteni azokat, hogy mindig szépek legyenek. A sminktetoválások legnagyobb ellensége az UV-sugárzás, ezért mindig védeni kell magas, 50 faktoros krémmel.  Ezenfelül a tartósság bőrtípus- és korfüggő is. A zsírosabb bőrökből hamarabb kopnak a pigmentek, és a fiatalabb szervezetből is, mivel gyorsabb az anyagcseréjük – így a nyirokkeringés hamarabb szállítja el a pigmentet” –zárta.

Persze a sminktetováláson kívül még rengeteg szolgáltatás közül választhatunk a különböző szalonokban. Többek között végleges szőrtelenítést, szempillaépítést, ránc és ajakfeltöltést, botox kezeléseket (arc, tenyér, test kezelések) és különféle arckezeléseket is. Így, mi már csak azt mondanánk: változásra el!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..