GASZTRO

A nagy hegyaljai felfedező – Irány a Tokaji borvidék!

könyv2

Tóbiás Adrienn, utazási blogger és idegenvezető gyermekkora óta a Tokaji borvidék szerelemese, ő maga is borsodi származású. Később idegenvezetői tanulmányai alatt fogalmazódott meg benne, hogy nincs egy olyan átfogó alkotás a borvidékről, amely rendszerezve minden települést bemutat és igazán hasznos segítség a turistáknak. Így aztán Adrienn szűk két év alatt járta be a régiót és írta meg a könyvet, melyben az érdekességekre és különlegességekre fókuszált.

A Furmint Február nevű rendezvényen a Vajdahunyad-várban találkozhattunk először az Útravaló: A Tokaji borvidék című könyvvel. Első benyomásra jól átlátható, olvasmányos kiadvány, igényes képi anyaggal illusztrálva. Ahogy a címe is sugallja, hasznos útravalóként szolgál a régió iránt érdeklődők számára. Egy útvonalterv alapján haladunk az írónő segítségével: Szerencstől Sátoraljaújhelyig több kisebb kitérővel, világörökségi értékekkel, érdekes történetekkel és kulináris élményekkel fűszerezve ismerkedünk a környékkel. Mindegyik településnél egy rövid történelmi átfogót olvashatunk, a későbbiekben pedig a fontosabb nevezetességekről és látnivalókról kapunk információt. Végül az Ízek-Élmények-Vendégség részben a borászatok, éttermek, kávézók és Hegyalja egyéb szolgáltatásai mutatkoznak be. A könyv végén programajánlatokkal és tematikus útvonaltervekkel segít nekünk Adrienn abban, hogyan hozzuk ki a maximumot a Tokaj környéki barangolásokból. A motoros túrától a Kossuth-túrán át az exkluzív programokig hasznos tippeket kapunk a helyi lehetőségekkel kapcsolatban.

Tokaj-Hegyalja az izgalmas kalandok helyszíne, fedezzük fel a régiót a könyv segítségével! Könyvrendelés: www.utravalo.org

Adrienn legújabb projektje is a borvidékhez kapcsolódik, a TokajiMyLove webshopot (www.tokajimylove.hu) két borásszal hozták létre azzal a céllal, hogy a régió borai és kézműves finomságai egy helyen rendelhetők legyenek. Később delikatesszel, szállásfoglalással és borkóstolós csomagokkal is bővül a szolgáltatások köre, így idővel igazi összefogássá növi majd ki magát a projekt. Ez egy valóban értékteremtő munka, ezúton is sok sikert kívánunk nekik.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .