FLYERZ REVIEW

A NÍLUS: 5 000 ÉVNYI TÖRTÉNELEM

A Nilus-5000 evnyi tortenelem_1
A közismert angol író, történész és műsorvezető, Bettany Hughes új, 4 részes dokumentumsorozatában végigutazik a Níluson és eközben az ókori Egyiptom kiemelkedő eseményein. Saját, hagyományos dahabeya hajóján 1000 mérföldet tesz meg Kairótól az Asszuáni-gátig, miközben meg-megáll egy-egy káprázatos és ikonikus helyen. Utazása közben széleskörű információanyag tárul elénk: Tutanhamon nagymamájának felidézésétől kezdve egészen olyan ókori pletykákig, amelyek a gazdagok és híresek szexuális életét feszegetik. A színes úti beszámoló tényeket, rejtélyeket, kinyilatkoztatásokat fűz össze lenyűgöző képekkel, miközben az ókori egyiptomi történelmet is ismerteti – mi pedig így vehetünk részt egy egyedülálló és felejthetetlen egyiptomi utazáson!
 
A történelembe visszarepítő műsorokat szeptember hónap hétköznapjain, 22 órától tekinthetik meg az érdeklődők. Az első sorozat a fent említett feltáró dokumentumfilm, amelyhez ízelítőként képeket is küldök, szíves felhasználásra.
Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .