GASZTRO

A Synthesis sörei közül egyik sem mondható szokványos főzetnek, mindegyikbe került egy kis csavar

synthesis-sör

A hazai kézműves sörök és a sörfőzdék erősödésével, a kapcsolódó rendezvények sikerét figyelembe véve, a hazai nedűk egyre nagyobb térnyerését követve elérkezettnek éreztük az időt arra, hogy egy kiadványban vonultassuk fel a hazánkban forgalmazott kézműves sörök és sörfőzdék legjavát, egyesével, részletesen mutatva be azt a 20 vállalkozást, akik ma a legfinomabb habzó nedűket kínálják ebben a műfajban. A március végén megjelenő Kézműves sör TOP 20 – Magyarország legjobb kézműves sörei és sörfőzdéi című újságot kézbe véve ti is megtudhatjátok, kire érdemes odafigyelni ezen a téren kis hazánkban, addig pedig következzenek a kiadványban szereplő sörfőzdék részletes bemutatásai.

Sorozatunk e részében a Synthesis történetét meséljük el nektek.

A kezdetek

A Synthesis sztorija, mint annyi más sikeres magyar sörfőzdéé, gerillafőzésekkel kezdődött. Az eredetileg több mint négy éve Zodiak Sör néven alakult-miután az akkor gyógyszerkutató vegyészként dolgozó Schindler József egy céges út során felfedezte és beleszeretett az észak-amerikai újhullámos sörök színes világába. A csapat saját főzdéje a tavalyi év végén kezdte el a termelést.

Sörsor

A Synthesis sörei zömében felső erjesztésűek, de akad közöttük néhány alsó erjesztésű is. Egyik sem szokványos főzet, hiszen mindegyikbe került egy kis csavar. A főzde legismertebb terméke a Zodiak IPA például különleges rozs festőmaláta felhasználásával készül, csakúgy mint a One Night Seduction imperial stoutot, amelyben nem a megszokott kávés vonal, hanem egy jóval behízelgőbb, csokis ízvilág köszön vissza.

new year beer #beer #craftbeer #mermaid #backpacker #hitchhiker #budapest #synthesis #synthesisbrewing

Luca ☀ (@nthluca) által megosztott bejegyzés,

A főzde Big Red Button nevű ír vörös söre whiskey malátát kapott, a Rozsdás Banán búzasör vörös, és szerecsendióval fűszerezve készül, a Hoplágert for Hitchhikerst maracujával ízesítik, az amerikai Pale Ale-ük pedig ropogósan malátás, inkább amber ale-re hasonlít.

Amit semmiképp ne hagyj ki

Hogyha egy sört kellene kiemelni, a Synthesis mindhárom tagja, Puszta Balázs, Králl Zoli és Schindler Józsi egyszerre vágja rá, hogy a Zodiak IPA. Kedvencük egy szűretlen, árpa- és rozsmalátával, Chinook, Simcoe és Amarillo különleges aromakomlókkal készülő félbarna IPA, amely kellemes, gyantás, grapefruitos ízvilágával és harmonikus testével sok rajongót szerzett már.

Hol kapható?

A Synthesis folyamatosan dolgozik azon, hogy egyre több helyen felbukkanjanak az országban. Jelenleg leginkább a kézműves sörökre szakosodott boltokban és sörözőkben találkozhatnak velük a fogyasztók, ahol pedig biztosan elérhetőek, az a saját, Synthesis Söröző és Sörbolt Budapesten a Szlovák út 116-ban vagy Óbudán a pók utcai egységében.

Mire a legbüszkébbek?

A főzde rendszeresen szerepelteti termékeit különböző megmérettetéseken, az eredmények pedig nem maradnak el, hiszen körülbelül 20 magyar és nemzetközi éremmel büszkélkedhetnek. A csapat tagjai túl vannak több sörfőzde technológiai vezetésén, kaptak már díjat a söreik címkéi, és számos közös sörük is készült az ország élvonalbeli szereplőivel.

A csapat Craft Soda néven saját üdítőital családot is létrehozott, így már nem csak sörökkel, hanem alkoholmentes termékekkel is jelen vannak a piacon. A Craft Soda kizárólag természetes anyagokból, vagyis gyümölcsből és gyümölcsléből készül, tartósítószer hozzáadása nélkül.

Tudtad?

A Synthesis tagjai rendkívül elhivatottak a sörfőzés iránt és nem csak készítik, szívesen is fogyasztják saját söreiket – ennél pedig nem kell jobb garancia arra, hogy azok mindig szívvel-lélekkel készüljenek. Faragó József, a Kézműves Sörkalauz szerzője az előszeretettel használt rozs miatt „rozsos bandaként” emlegeti a Synthesist.

Sörrajongók figyelem, most szavazhattok Magyarország legjobbjára! Ha Téged is érdekel, hogy ki kerül ki végül győztesként a 20 hely közül, kövesd figyelemmel a Flyerz Facebook oldalát, és ha Te is szeretnél beleszólni az eredmény alakulásába, voksolj Te is az online szavazásunkon! Az eredményhirdetés március 30-án lesz az Első Kézműves Sörfőzde és Kézműves Sör Díjátadó Gálán. Kattints és támogasd meg egy szavazattal azt, aki szerinted a legjobb!

TOP 20 Kézműves Sörfőzde

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .