GASZTRO

A szenvedély, maximalizmus és a szakmai alázat találkozása egy pohár borban

60820953_10156624078763155_6139051649596915712_n

Vannak olyanok, akik szeretik a jó minőségű bort, akadnak akik imádják. De egyben szeretik a jó történeteket, na meg a hasukat is, és így egyben szeretik kezelni az estét. De mit is találhat egy olyan ember, mint mi, akik boroznának, ennének, közben történeteket is hallanának, és esetleg még a borásszal is találkoznának közben, akinek a nedűjét éppen megkóstolják?

Eltaláltátok, egy kézműves borvacsoráról beszélünk, nem is akármilyen helyszínen, hanem az óbudai Stelázsi Étteremben, ahol június 5-én megfordul a Szignárovits & Maka, és a Somló Kincse Kispince borászgárdája, a chefek gyönyörű ételeket komponálnak ezek mellé, sőt, még Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier bemutatóját is meghallgathatja a publikum.

Így aztán érvényesül a következő: a minőségi borok oltárán áldozhat egy estét az, aki eljön, ezek elkészítésének hátterével kapcsolatos izgalmas történetek fültanúi lehetünk, és ha nem vigyázunk, még vicces sztorik is elhangozhatnak Kovács Antal szájából (szokott ilyen lenni, bőséggel).

És mit is várhatunk egy olyan borásztól, aki így nyilatkozik „munkájáról”: csakis a szenvedélyt, maximalizmust és szakmai alázatot várhatjuk tőle mind személyében, mind az asztalokra kerülő borokban:

“A bor, melyet világra segítünk, egy nagyon különleges élőlény. Önálló lény a hordóban, ekként viselkedik ha kitöltesz belőle egy pohárnyit és ugyancsak saját élete van az anyaföldre visszahulló cseppnek. Élet-halál-újjászületés misztériuma, melyet Isteni üzenetként magában hordoz. Milyen tudomány az, ami borkémiaként címkézi, vagy biológiai határozókulcsokat ad a megértéséhez?! A bornak szellemisége van, melyet ha megértesz, közelebb kerülsz a természethez és talán az Istenhez is. Felismered az igaz emberi értékeket, saját erényeidet, hibáidat. Mi ezt a titkot kutatjuk!”

Andrási László, Somló Kincse Kispince.

A Stelázsi Kávézó, Étterem és Borbárban június 5-én megrendezésre kerülő vacsorán az alábbi felhozatallal találkozhatunk:

 • Füstölt lazac bazsalikomkrémmel
 • fogáshoz kínált bor: Somló Kincse Kispince Somlói Sárfehér 2017
 • Fehérboros spárgakrém leves édesburgonya szalmával
 • A fogáshoz kínált bor: Somló Kincse Kispince Somlói Gohér 2017
 • Meggyes csirkemell-mozaikos szűzpecsenye konyakos, burgonya gratainnel
 • A fogáshoz kínált bor: Szignárovits-Maka pince Mátrai Merlot 2016
 • Breezingelt marhapofa arabikás céklapürével, zelleres rizsfelfújttal
 • A fogáshoz kínált bor: Szignárovits-Maka pince Mátrai Cabernet franc 2016
 • Sajtok, gyümölcsök
 • A fogáshoz kínált bor: Szignárovits-Maka pince Mátrai Turán 2017
 • Citrusos, túrókrémes répatorta

A fogáshoz kínált bor: Szignárovits-Maka pince Somló Kincse Hárslevelű 2017

A vacsora ára 15.500 Ft személyenként, azonban a hónap végéig beérkezett jelentkezések és befizetések esetén 13.490 Ft.

Jelentkezés, információ: https://stelazsietterem.hu/akciok/103-szignarovits-maka-pince-somlo-kincse-kispince-borvacsora

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .