Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

A tészta tisztelete: Made in Pasta – Oktogon

IMG_0254

Észrevettétek, hogy az olasz tészták vérbeli rajongóinak a tészta mellett szinte minden másodlagos? Csak parmezán legyen, és csorogjon az olíva! Egy igazi tésztaevő számára a húsfeltét nem létkérdés, és a leveshez sem ragaszkodik étkezéskor. Ha a pasta-ultrák táborához tartozol, ha nem, a Made In Pasta tetszeni fog.

Olyan jó, hogy az Oktogont már nem uralja a burgermultik (és picit arrébb a törökök) kínálata, ha gyors jóllakásra vágyik az ember. Ideje update-elni a fejemben, hogy a nyolcszög ma már olyan kincset is rejt, mint a Made In Pasta. Itt nem csak gyorsan ehetünk kifejezetten jót, hanem gyorsan ehetünk friss, házi készítésű olasz tésztákat (!) és nápolyi pizzát. És ez több, mint jó.

IMG_0220

A gyorsaság a tészták esetében persze viszonylagos, hiszen a főzési időt azért ki kell várnunk (de ez kb. fele annyi ideig tart, mintha száraz tésztát főznének ki). Aki evett már frissen gyúrt tésztából főzött olasz pastát, annak már örökké egy picit félmegoldás marad gyári száraztésztából főzött spagettit, pennét vagy makarónit enni.

Az itthon is slágernek számító fajtákon kívül még linguine (szalagtészta), conchiglie (kagyló), casarecce (S-alakú) és tagliatelle (szélesmetélt) nyúlik a Made In Pasta világot jelentő deszkáin. Szándékosan használtam ezt a szófordulatot: a tészták ugyanis olaszok, de a feltétek a világ több konyháját dicsérik.

IMG_0240

Rajtunk múlik, hogy maradunk-e az olasz ízeknél, netán japán Terijaki- vagy épp paprikás csirkés feltétet kérünk tésztánkra, esetleg curry szószosra szavazunk, vagy bevállalunk egy pastát Jambalaya-módra, a kreol konyha ihletésében. A kínálat egyébként hetente újul, és olyan ínyenc feltétek közül is válogathatunk, mint a kéksajtos füstös lazac, a garnéla vagy a Serrano sonka. A Made In Pasta tehát nem esküdött teljes hűséget Itáliának, de engem a kétségtelenül olaszos hangulata fogott meg.

IMG_0243

A hely egyébként vérbeli streetfoodos: nem túl nagy, pörgős, zsivajos, egymás után csapnak fel az isteni illatok. Én az olívaolajos üvegek és a könnyed olasz pohárdesszertek látványát is imádom, pusztán ezekben is elgyönyörködnék, míg készül a kaja. De akad még itt látnivaló: a falakon tésztás infografikák és olaszországi fotók kaptak helyet. A csupasz téglafalak egy pékség hangulatát idézik, picit indusztriális, de egy olasz kisváros piazzájának motívumait is képes vagyok belelátni.

IMG_0263

Fontosnak tartjuk még kinyilvánítani, hogy a spenótos-ricottás nagyonzöld lasagne valami csodálatos, és húsevőként sem éreztük úgy, hogy valami hiányozna belőle. A lasagne és egy ropogós, cukkinis-olaszszalámis pizzaszelet elfogyasztása pedig megelőlegezett egy legközelebbi piadina-kóstolást is (szendvicsjellegű olasz pékfinomság). Piadinából ugyanis itthon szégyenszemre még csak száraz benzinkutas verziókat sikerült ennem. Kíváncsi vagyok a Made In Pasta verziójára.

IMG_0267

Tésztaszerelmesek – és visszafogott szeretők is –, ugye tudjátok, hogy az Oktogonon hová menjetek? A május 13-ai STREET FOOD ÉJSZAKÁJÁN érdemes lesz útba ejteni. Isteni pasták és kedvezmények is várnak benneteket. Nem fogjátok megbánni!

Made In Pasta
Cím: 1067 Budapest, Oktogon 4.
Telefon: (30) 726 5713
Nyitva: minden nap 10-22 óráig

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..