GASZTRO

A tökéletes víz, a remek maláták és komlók tiszta harmóniája érződik a Reketye söreiben

reketye-sörfőzde

A hazai kézműves sörök és a sörfőzdék erősödésével, a kapcsolódó rendezvények sikerét figyelembe véve, a hazai nedűk egyre nagyobb térnyerését követve elérkezettnek éreztük az időt arra, hogy egy kiadványban vonultassuk fel a hazánkban forgalmazott kézműves sörök és sörfőzdék legjavát, egyesével, részletesen mutatva be azt a 20 vállalkozást, akik ma a legfinomabb habzó nedűket kínálják ebben a műfajban. A március végén megjelenő Kézműves sör TOP 20 – Magyarország legjobb kézműves sörei és sörfőzdéi című újságot kézbe véve ti is megtudhatjátok, kire érdemes odafigyelni ezen a téren kis hazánkban, addig pedig következzenek a kiadványban szereplő sörfőzdék részletes bemutatásai.

Sorozatunk e részében a Reketye Beer történetét meséljük el nektek.

A kezdetek

A Reketye Sörfőzde története 2014 augusztusában kezdődik, és szorosan összekapcsolódik a Jónás Kézműves Sörházzal, hiszen a Jónás tulajdonosai olyat szerettek volna adni a vendégeiknek, amit máshol nem kapnak meg, ehhez pedig a legjobb lehetőséget a saját sörök jelentették. Először kétféle sört készítettek bérfőzőként a Legenda Sörfőzdében, majd elérkezett az idő, hogy Nagytarcsán a saját igényeik szerint alakítsák ki a Reketye Sörfőzdét.

Ragaszkodnak a természetes alapanyagok megfelelő harmóniájához, nem utaznak extrém sörstílusokban, inkább a tökéletes víz, a remek maláták és komlók biztosította minőségre bízzák magukat.

Sörsor

A Reketye Sörfőzde termékei megújulás előtt állnak, így a közeljövőben már friss arculattal kerülnek a fogyasztók elé.

Az Arany Jónás világos lager Cunning Plan néven, Session Lagerként tér vissza, megtartva a maga malátás ízvilágát és friss, ám nem túl keserű komlózását.

Az Amazon Blond (Lido Life) szűretlen búzasör óriási, 60%-os búzamaláta tartalma sem változik, és a sokak által kedvelt frissesség is megmarad, mintegy átmenetként a klasszikus német búzasörök ízvilága és az amerikai búza különlegességek vagánysága között.

A Budapest Pale Ale, vagy rövidebb nevén a BUPA malátahangsúlyos pale ale, amely a könnyed ivósörök rajongóit veszi le a lábukról.

A Monolith Ipa (Eastern BlokK) pedig egészen más erényeket domborít ki, hiszen a karamelles árnyalatú, ötféle malátával és háromféle komlóval készülő ale már egy határozott lépés az összetettebb sörök felé.

A Kartársnő (Russian Deal) a Reketye Sörfőzde amber aleje, RedX malátával és a Simcoe, valamint a Fuggles és az East Kent Golding komlók virágos, illetve földes jegyeivel.

A Lokálpatrióta (Legacy) barna lager egy igazi könnyed barna sör, négyféle malátával, csodálatos pörkölt kávés illattal, süteményhez illően krémes habbal.

A főzde egyik legismertebb söre a Ravasz Hód (Long Walk) ami egy american brown ale. Egyszerre elegáns, krémes és a komlózásnak köszönhetően gyümölcsös. Dublinból és Kentuckyból is hozott már érmet!

Amit semmiképp ne hagyj ki

Az új arculat premierjét. Figyeld a Főzde programjait, így nem maradsz le a kézműves sörkultúra egyik jelentős eseményéről és a sörkóstolásról.

Hol kapható?

A Reketye söröket Budapesten az igényesebb kocsmákban mindenhol megtalálod csapon, de a Jónás Kézműves Sörházban szinte mindig megtalálhatod az egész kínálatot.

Kóstolhatóak az Élesztőben, Krak’n Townban, az Akácfa utcai Tuning Bárban és a Zing Burger egységeiben is. hogy kiemeljünk néhány ismertebb helyet. Szegeden pedig a Cirmi kézműves gasztrokocsmában lehet velük találkozni.

Mire a legbüszkébbek?

A söreikre. És arra, hogy képesek a fejlődésre – az elmúlt három év rengeteg tanulása, a technológiai változások és az innováció meghozta az eredményét. Teszteljétek!

Tudtad?

A sörösdoboz jobb minőséget biztosít az üvegnél, hiszen abban egyáltalán nem éri fény az italt, és az oxidáció is minimálisra csökken, emellett pedig könnyebben hűthető és szállítható is. Éppen ezért a Reketye Sörfőzde lesz az első kisüzem Magyarországon, amely palack helyett első sorban dobozban forgalmazza majd a söreit. Április végétől már találkozhatunk is velük!

Sörrajongók figyelem, most szavazhattok Magyarország legjobbjára! Ha Téged is érdekel, hogy ki kerül ki végül győztesként a 20 hely közül, kövesd figyelemmel a Flyerz Facebook oldalát, és ha Te is szeretnél beleszólni az eredmény alakulásába, voksolj Te is az online szavazásunkon! Az eredményhirdetés március 30-án lesz az Első Kézműves Sörfőzde és Kézműves Sör Díjátadó Gálán. Kattints és támogasd meg egy szavazattal azt, aki szerinted a legjobb!

TOP 20 Kézműves Sörfőzde

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .