FLYERZ REVIEW

A végtelenség pszichedelikus szobái Londonba érkeznek

yayoi-kusama-2676153_1920-1170x878

A londoni Tate Modern múzeum 20. évfordulója alkalmából végre megjelent az intézmény programokkal és kiállításokkal telepakolt eseménynaptára. Az egyik legnagyobb dobásuk pedig a híres japán művész, Kusama Yayoi pszichedelikus Infinity Rooms kiállításai lesznek.

A világ egyik leghatásosabb művésze, Kusama Yayoi, akinek régi és új kiállításai ma is hatalmas tömegeket vonzanak, végre elérhető távolságban lesz. Különösen az Infinity Rooms világa kedvelt és ismert, amit a most 90 éves művész amolyan kiteljesítésként álmodott meg. Az elmúlt öt évben világszerte több mint öt millió ember lépett be a japán művésznő különös, végtelenített tükörszobáiba, ahol a pöttyök, a foltok, a fényprizmák, a csillárok és mi magunk vagyunk a főszereplők.

Chandelier of Grief – Bex Walton / Flickr

A Tate Modern épületébe 2020 májusától két ilyen szoba költözik be: az egyik a Chandelier of Grief című szoba, ahol a tükrökben megannyi forgó csillár eleveníti meg a bánatot és a gyászt, a másik pedig a művész egyik legrégibb installációja, az Infinity Mirrored Room — Filled With the Brilliance of Life (Az élet ragyogása) lesz.

Filled With the Brilliance of Life – Pixabay.com

A két Infinity Room mellett, a kiállítás fényképeket és felvételeket is bemutat majd Kusama stúdiójáról és korai performanszaiból – olvasható a Lonely Planet oldalán. A Kusama Yayoi: Infinity Rooms 2020 májusában nyit a Tate Modern múzeumban és egy éven keresztül látogatható lesz. A jegyvásárlás március 2-án elindult.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .