FLYERZ REVIEW

A VILÁG LEGCSODÁLATOSABB VÖLGYEI, AMIKET EGYSZER LÁTNOD KELL

Screen Shot 2019-12-14 at 12.19.00

Biztosan neked is rengeteg szebbnél szebb helyszín szerepel a bakancslistádon. Mi most olyan gyönyörű völgyekkel szeretnénk bővíteni, amikben hatalmas vízesésekre, zöld mezőkre vagy éppen füstölgő gejzírekre lelhetsz.

Waipio-völgy, Hawaii

A Waipio-völgy Hawaii Nagy-szigetének északkeleti partján található. Legszebb látnivalója a Hiilawe-vízesés, ami több mint hatszáz méteres magasságból zúg a mélybe.

Kaghan-völgy, Pakisztán 

A Kaghan-völgy népszerű himalájai úti cél a helyi túrázók körében. Nem csoda: a völgy több folyóval és vízeséssel büszkélkedhet.

Napa völgy, Kalifornia 

A kaliforniaiak nagyon büszkék domborzatukra, főként a Napa völgyre, ahol az ország legjobb borának alapjául szolgáló szőlőt termesztik. A turistákat számtalan pince és borászat várja.

Verde-völgy, Arizona

Ugyan a Verde-völgy korántsem olyan népszerű, mint északkeleti szomszédja, a Napa, nem érdemes lebecsülni a szépségét. A neve megtévesztő lehet, mert bár a verde spanyolul zöldet jelent, maga a völgy egyáltalán nem zöld. A név a rajta átfutó folyótól származik.

Kullu völgy, India 

A Himalájában található Kullu-völgyet a Beas folyó festi zöldre, területén több hektárnyi almafaültetvény fekszik a magas fenyők és cédrusok között. A környező kolostorok buddhisták ezreit vonzzák ebbe a festői környezetbe.

Jiuzhaigou-völgy, Kína 

Kína legnépszerűbb turistacélpontja, egyben a világ egyik leggyönyörűbb tája. Az Öt virág-tó környéke évente több millió turistát lát vendégül.

Gejzírek völgye, Oroszország 

A gejzírek völgye a Kamcsatka-félsziget ámulatba ejtő természeti csodája, az UNESCO Világörökség része, a világon a második legnagyobb gejzírmező. A hat kilométer hosszú medencében összesen kilencven gejzír található

Harau-völgy, Indonézia 

A Szumátrában található Harau-völgy magas sziklafalaival a hegymászók paradicsoma. A természetbarát turisták különféle madár- és majomfajokat is megfigyelhetnek itt. A helyiek Indonézia Yosemite Nemzeti Parkjaként is emlegetik.

Haa-völgy, Bhután 

A Haa-völgy Bhután legnagyobb völgye, hegyei hatalmas mezőket zárnak közre. A Paro nevű településtől mindössze harminc kilométerre fekszik, ezért évről évre rengeteg túrázó fordul meg itt.

Logar-völgy, Szlovénia 

Nem kell kontinenseket átutaznod ahhoz, hogy gyönyörű helyeken túrázhass. Szlovénia olyan érintetlen, zöld tájakkal vár, mint a Logar-völgy.

Forrás: https://divany.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .