Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
KULTÚRAPROGRAMAJÁNLÓ

A XIV. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál

szén2019-web-szentendrehu-popup

2019. augusztus 30.- szeptember 1.
Szentendre belvárosában

Online programfüzet: Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva programfüzet

Weboldal: www.szentendreejjelnappalnyitva.hu

Az esemény Facebook oldala: Szentendre Éjjel Nappal Nyitva

Idén még nagyobb, még színesebb programkínálattal várják a látogatókat az év „legszentendreibb” eseményén: a mediterrán város immár 14 éve, hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjén a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivállal búcsúztatja a nyarat. A mind műfajában, mind tematikájában sokszínű programsorozatban a három nap alatt több, mint 250 program várja a látogatókat.

A fesztivált a Szentendrei Kulturális Központ a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával szervezi meg.. A rendezvény célja, hogy Szentendre megmutassa sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén, s néhány napra késő esti, igazi mediterrán élet töltse meg a belvárost. A fesztivál fő programsorozata ArtUdvarok programjain a látogatók betekintést nyernek a szentendrei udvarokba, találkozhatnak az ott lakókkal, megismerhetik munkájukat, életüket. Ők a házigazdái az eseményeknek, ők szervezik a programokat. Van közöttük festőművész, kőfaragó, közgazdász, nyelvtanár, művészeti író, restaurátor, galériás. A programsorozatban 44 helyszínen, közel 200 program (koncert, workshop, performance, előadás, beszélgetés stb.) közül választhatnak a látogatók.

A művészet mindenütt jelen lesz: megjelenik Szentendre szakrális tereiben, a SacraArt égisze alatt, de még a tányérokon is, a GastroArt keretein belül 11 étteremben és cukrászdában kóstolhatják végig a vendéglátósok és a szentendrei képzőművészek együttműködésével, kizárólag erre a hétvégére elkészített ételkreációkat.

A Dunakorzó belvárosi szakaszán elterülő Gasztro Utca a kikapcsolódás, a feltöltődés, a pihenés helyszíne. Aki a fesztivál ideje alatt ellátogat ide, délutántól késő estig koncerteket hallhat – így például Bagossy Brothers Company, Soulwave, Ocho Macho, Ferenczi György és a Rackák-, szépülhet a DM Szépségkamionjában, pihenhet a Telekom Epic Drama Chill Zone-jában, illetve gasztronómiai különlegességeket kóstolhat.

A város ikonikus központi helye, a Fő tér reggeltől késő délutánig a gyerekprogramoké, este a felnőttek szórakozási lehetőségét biztosítja a Silent Disco.

A Városismereti sétákat során mindenki – a saját érdeklődési körének megfelelően – megismerheti Szentendre rejtett kincseit.

Erre a hétvégére a város többi kulturális intézményei, helyszínei is számtalan programot biztosítanak: a Kísérőprogramokban megtalálható például a Szeretem Szentendrét fotózási lehetőség, a Ferenczy Múzeumi Centrum ArtCapital fesztiválja, a jótékonysági gumikacsa-verseny, a Japán Kert-beli Japán nap, a Művész Teraszkoncertek, a Mondvacsinált utcafesztivál.

2019-től – a környezettudatosság jegyében – már a szentendrei fesztiválokon is QR-kóddal ellátott RePoharat használhatnak a látogatók.

A fesztivál ingyenes

(Az ArtUdvarok egyes eseményei belépőjegyesek.)

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..