Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Egyéb

Acer Aspire notebookok mindennapi használatra

Aspire 7_04

Az Acer fellebbentette a fátylat vadonatúj Aspire notebook portfóliójáról, New York-ban. A kínálat teljes egészében lefedi a mindennapok notebook használóinak célközönségét, a család- és diákbarát Aspire 1 és Aspire 3-tól, a praktikus és mainstream Aspire 5-ön keresztül egészen a mindent egyesítő csúcsmodell Aspire 7-ig bezárólag.

A csúcson tehát az Aspire 7 található, azoknak a felhasználóknak, akik erős teljesítményt kívánnak meg, akár hetedik generációs Intel i7 processzorokkal és NVIDIA GeForce GTX 1060 grafikával. Az Aspire 5 azoknak let fejesztve, akik keményen dolgoznak rajta, és még keményebben játszanak; ennek megfelelően nagyszerű CPU és GPU teljesítményt dobozoltak a szériába a tervezők, nem kifelejtve a full HD kijelzőt sem. Az Acer Aspire 1 és 3 napi szintű feladatokra let tervezve, gyors 802.11ac vezetéknélküli technológiával, nagyszerű kiegészítőkkel és fejlett multimédiás élménnyel, valamint reszponzív és egyszerű kezelhetőségű precíziós érintőpaddal.

Aspire 1
Az Aspire 1 azon felhasználók számára lett kifejlesztve, akik egy alapvetően családi felhasználásra-megosztásra szánt notebookot keresnek, második eszközként. A termékhez 1 éves Office 365 előfizetés is jár, valamint 1 TB OneDrive felhőtárhely is hozzáférhető. A 802.11ac vezetéknélküli technológia háromszor olyan gyors, mint a hagyományos hasonló opció – egy USB 3.0 port, kettő USB 2.0 port, egy HDMI port, valamint Ethernet aljzat található a notebookon: a kapcsolódás ennek megfelelően nem kér kompromisszumot. A 14 col képátlós készülék Intel Celeron vagy Pentium processzorokkal szerelt, 32 vagy 64 GB eMMC háttértárral, illetve 4 GB DDR3L memóriával ellátott, a grafikus támogatást pedig az Intel HD Graphics biztosítja. Mindehhez akár 9 órás akkumulátor-üzemidő társul. Fentiek tekintetében igazán különlegesnek számít, hogy a burkolat kevesebb, mint 18 milliméter vékony, a súly pedig mindössze 1.65 kilogramm.

Aspire 3 – mindennapos használatra
Követve ugyanazt a dizájnt és kreatív inspirációt, mint amelyet az Aspire 1-nél tapasztalhatunk, az Aspire 3 megadja mindazt az erőt és teljesítményt, amit az intenzív médiatartalom-fogyasztó elvár.

Az Aspire 3 14 colos HD, 15.6 colos HD, vagy 15.6 colos full HD kijelzőkkel érhető el. A processzor opciók terén rendelkezésre áll Intel Core, Celeron, és Pentium verzió, akár 12 GB RAM-mal társítva. Ezek felett jelen van az Acer Blue LightShield technológia is, mely redukálja a káros kékfény sugárzást, így segít abban, hogy a szem kevésbé fáradjon el a használat során.

Aspire 5 – az igásló, amely nem követi a szürke tömeget
Még jobban felfokozott képességekkel, annak érdekében, hogy jobban megfeleljen az erőteljes médiacentrikus életstílusnak: az Aspire 5 egy megbízható munkaerő, igazi igásló, mindenkinek, aki alkotni akar, sok megosztani való tartalommal. Legyen szó akár fotó szerkesztésről, vagy online publikálásról, az Aspire 5 megfelelő partner – pontosan ismerve, milyen is az elfoglalt életstílus.

Az Aspire 5 akár hetedik generációs Intel Core processzorokkal, valamint a legújabb NVIDIA GeForce grafikával férhető hozzá, maximálisan akár 20 GB DDR4 2400 MHz-s RAM-ot is kezelni tud. A háttértárolók széles skálán mozognak, a HDD-k lehetnek akár 2 TB, míg az SSD-k akár 256 GB kapacitásúak.

Fejlett multimédiás teljesítmény jellemzi, és teszi kivételessé az Aspire 5-öt. 15.6 col képátlós HD, vagy full HD kijelzői IPS technológiára épülnek, ennek megfelelően színhű és széles látószögű felületeket kapunk. Az Acer TrueHarmony életszerű hangzásvilágot tár elénk, míg a két digitalis mikrofon az Acer Purified Voice illetve a Cortana technológiákat alkalmazzák. Mindemellett a Skype for Business garantálja, hogy az üzleti- illetve családi videochatek tiszták és lagmentesek lehessenek. További perifériákként érdemes megemlíteni az USB 3.1 Type-C Gen 1, az USB 3.0, valamint a két darab USB 2.0 aljzatokat.

Aspire 7 – igazi erőmű alkotók számára
Az Aspire-felhozatal csúcsán található az Aspire 7, mely professzionális felhasználásra lett tervezve. Így például a tervezők megtalálhatják könnyedén számításaikat ezzel az eszközzel, de mindenki, aki igényli az erőt és teljesítményt professzionális ambícióihoz, jól jár vele.

Az Aspire 7 vékony burkolata alatt hetedik generációs Intel Core alapfeszültségen dolgozó CPU található, és akár NVIDIA GeForce GTX 1060 grafikát is választhatunk konfigurálásnál. Annak érdekében, hogy a felhasználók megkaphassák mindazt, amit elvárnak e téren, akár 32 GB DDR4 2.4 GHz RAM is választható, különféle háttértárakkal (a HDD-k akár 2 TB, az M.2 SSD-k pedig akár 512 GB kapacitással rendelkezhetnek). Az Aspire 7 továbbá tartalmaz HD kamerát is, HDR funkcióval, míg a Dolby Audio Premium nagyszerű szórakoztatási faktort biztosít.

Gyors hálózati hozzáférésben sem szenved hiányt az eszköz, így nem meglepő, hogy 2×2 MIMO 802.11ac vezetéknélküli technológiát, és gigabites Ethernet aljzatot kapott. A kiosztás e téren hasonló, mint az Aspire 5 esetében, valamint itt is elérhető a kikapcsolt állapotban történő USB-s töltés. A kivitel nagyon meggyőző, az eleve vékony küllemhez premium alumínium fedlapok tartoznak, stilizált mintázattal. Az Aspire 7 elérhető 15, valamint 17 col képátlós kijelzőkkel.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..