Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Egyéb

Acer Swift 1 – alumínium mindenhol. Kell ennél több?

20170723_151455

Az Acer Wift 1 az Acer belépőkategóriájának legolcsóbb laptopja. Természetesen ezzel együtt számos teljesítménybeli korlátozást tapasztalhatunk azonban kifejezetten pozitív, hogy teljesen alumínium-házat kapott a laptop, valamint FullHD a kijelzője.

Dizájn és tulajdonságok
Úgy gondolom, hogy amikor valaki belép egy laptop boltba és meglátja ezt a laptopot, biztosan meg fog rajta akadni a szeme. Biztosan szeretné azt kipróbálni, bár nagyjából már sejti, hogy megint azt a gépet nézte ki magának, amit nem nagyon tud, vagy akar megfizetni. És itt jön a meglepetés. Mert, hogy nagyon is megfizethető, bőven a 150.000 alatti kategóriát képviseli.

Amikor először kézbe veszed, érezheted, hogy a laptop nagyon robusztus, stabil felépítésű, nincs recsegő-ropogó műanyag, hiszen tényleg minden alumínium rajta, szinte mint egy Macbook laptopon.

Ugyancsak hasonlít az Apple üdvöskéjre, hiszen ennek is van billentyűzet háttérvilágitása. Tehát éjjel is könnyedén használható, a megvilágítás pedig tökéletesre sikeredett. Szépe, kontrasztosan láthatók a betűk. A billentyűk nyomáspontja abszolút megfelelő, nagyon kényelmesen lehet vele dolgozni. Mindössze 1.3 kg, mely alatt persze találunk laptopot, de ne felejtsük el, hogy ez teljesen fém noti. Mindenfajta csatlakozót is találunk rajta, HMDI, USB 3.0, USB Type C, fejhallgató és persze az elmaradhatatlan SD kártyaolvasó.

 

A billentyűzet és a trackpad
Ahogy már említettem, a billentyűzet működésére nem lehet panaszunk. Ugyanakkor, mivel ez egy teljesen ventilátor-nélküli laptop, a hőt valamerre el kell, hogy vezesse. Sajnos az egyik ilyen rész a billentyűzet F gombjától a laptop jobb széléig tartó teljes felület. Tehát ez a rész jóval melegebb, mint egy általános, ventilátorral operáló gép esetében. Persze kibírható és nem feltétlenül zavaró, ugyanakkor szokatlan. A trackpad teljesen hideg, nagyon precízen működik és természetesen kezeli a gesztusokat.

Képernyő
Mivel a legtöbben nem csak dokumentumokat kezelünk a számítógépünkkel, igy az is fontos lehet, hogy hogyan jelennek meg a fényképek a monitorunkon. Nos, van egy jó hírünk, a Swift 1 IPS kijelzőt használ, melynek az egyik legfontosabb ismérve, hogy a lehető legjobb betekintési szöget biztosítja. És ez ebben az esetben is igaz, ráadásul FullHD (1920×1080) kivitelben. Nem volt problémánk a fekete színek megjelenítésével sem, igy kifejezetten jó választás lehet képernyője alapján a digitális tartalmakat előállítóknak. A monitor tetejére került beépítésre a 720p felbontású kamera, ami 30 képkockát készít másodpercenként maximum, valamint a dupla mikrofon. Ez több, mint megfelelő egy átlagos Skype hívás lebonyolításához.

 

Teljesítmény
Talán ez a gép leggyengébb pontja. Bár alapkiépítésben Intel Pentium N4200 processzorral szerelik, mely teljesen megfelelő átlagos felhasználásra, azonban, ha pár képkezelő programmal szeretnénk meghajtani, az már annyira nem tetszik neki. Nem is a processzornak, mintsem a gépháznak, hiszen a CPPU bőven bírja, már csak nekünk kell felkészülni a melegebb éghajlatra. Ugyanakkor ebben van jó is, érezhetjük, hogy a ház, tökéletesen elvezeti a hőt. Arra is bőven elég, hogy filmet nézzünk rajta, vagy online adást streameljünk.

Boldogok lehetünk attól is, hogy SSD-vel szerelték, ezért kevesebbet fogyaszt.

Akkuban nagyszerű!
Bár az Acer 10 órás üzemidőt ígér, tapasztalatunk szerint 7-8 óra körül volt. Ami azért valljuk be, nagyon is jó, ezzel simán végig lehet dolgozni egy napot, vagy egy hosszabb repülőutat.

A Swift 1 tökéletes választás lehet azon felhasználóknak, akik nem szeretnének százezreket költeni egy laptopra, ugyanakkor valamilyen prémium minőségű kinézetű laptopban gondolkodnak.  Ha a szövegszerkesztésre, videonézésre, és e-mailezésre szeretnéd használni, akkor ez az ideális választás számodra.

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..