szentendre

Amikor valaki azt mondja: Advent, akkor általában tíz emberből kilencnek a Vörösmarty tér, a maradék egynek pedig a Szent István Bazilika jut eszébe. Ez egy elég erős becsípődés, pedig ahogyan van élet a nyúlon (és Kevinen) túl is, úgy higgyétek el: van ám más karácsonyi sokadalom is, melyet nagyon is érdemes meglátogatni! Mondunk párat a városban innen és túl, hogy beírhasd az idei itinerbe.

Advent Óbudán – 2018. november 30 – december 23.

Kép forrása: Advent Óbudán Facebook oldal

A III. kerületi Fő téren immár hagyományteremtő erővel bír a december hónap négy hétvégéjén átívelő ünnepi rendezvénysorozat. A kerületi polgárok nemcsak megszokták, de már várják is az év végét, amikor is megtelik a tér kedves faházikókkal és ünnepi hangulattal. Amellett, hogy szinte minden olyan portékát megvehetünk az árusoktól, melyeket a trendi belvárosi testvérvásárokon, családiasabb a hangulat. Ezt fokozza a régi, macskaköves városrész miliője. Rengeteg program várja a kilátogatókat tematikusan a négy hétvégén, az elsőt máris akusztikus koncertekkel és látványos fényfestményekkel nyitják. Érdemes kinézni!

Forralt bor: naná, hogy lesz!
Sült gesztenye: az is lesz!
Bónusz: különleges adományfa, koripálya
Facebook

Újpesti Karácsonyi Vásár – 2018. november 24 – december 24.

A IV. kerület évek óta töretlenül fejlődik, melyet a Szent István téren előforduló hagyományos vásárok és rendezvények gyakorisága is mutat. Már több éve rendezik meg a téren az Újpesti Karácsonyi Vásárt, amely már csak azért is unikum, mivel a gyermekeket egész Meseváros várja a templomkertben! A kicsiket diavetítések, bábjátékok, meseolvasás és játéktár várja, a nagyokat pedig karácsonyra hangoló forró italok, vásárfia és szuper koncertsorozat olyan fellépőkkel, mint a Kozmix, Takács Nikolas, Tóth Gabi, a Piramis vagy a Linda Király akusztik (a teljesség igénye nélkül). Az adományozó kedvűek itt is tehetnek valamit a rászorulók szép karácsonyáért!

Forralt bor: igen, igen!
Gesztenye: lesz ám!
Bónusz: Meseváros, koripálya
Esemény

Advent Szentendrén – 2018. december 1 – 2019. január 6.

Kép forrása: Advent Szentendrén Facebook oldal

A történelmi főváros amúgy is rendkívüli látványt nyújt, legyen szó akár nyári naplementés Duna-korzózásról, vagy sétáról a hóesésben egy szép téli estén. Ilyenkor viszont, amikor Szentendre belvárosa ünnepi díszbe öltözik, igazán egyedülálló hangulata van! Érdemes rászánni fél órát, hogy a fővárostól kissé eltávolodjunk – az eszem-iszomon kívül ugyanis hagyományos gyertyagyújtással, kirakodóvásárral várják az érdeklődőket – plusz egy fergeteges óévbúcsúztatóval, melyet „Csavard fel a Főteret!” címmel rendeznek meg.

Forralt bor: alap!
Gesztenye: csak győzd enni!
Bónusz: újévi koncert, utcabál
Facebook

Cikkünket megtalálod a Flyerz Magazin 2018 december/januári számában is!

Borítókép forrása: Advent Szentendrén

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .