FLYERZ REVIEW

Adventi programajánló: ha még nincs karácsonyi hangulatod, itt garantáltan lesz!

vba-157

A Várkert Bazár színes és izgalmas téli programokkal vár mindenkit az advent hátralévő időszakában is. A Lánchíd utcában kézműves kirakodóvásárral és nemzetközi falatokkal, különleges forralt bor kínálattal, hétvégente pedig kóruszenével, jégpályával teszik még varázslatosabbá a karácsonyt megelőző napokat,  Budapest egyik legszebb kilátásával tetőzve!

hangulat2

A Régi korok karácsonya című kiállítás tárgyaival, installációival letűnt idő nosztalgikus világába repít. Az adventi programsorozat keretében bemutatásra került a Szabadtéri Néprajzi Múzeummal közös időszaki kiállításon olyan régi karácsonyfadíszeket csodálhatunk meg, melyek talán ismerősek nagymamáinktól, emellett pedig megismerhetjük az ünnep kicsit már feledésbe merült szimbolikáját. Megnézhetjük, hogyan ünnepeltek nagyszüleink, dédszüleink, milyen volt a karácsonyfa és mivel pótolták, ha éppen nem volt. Felelevenedik milyen lehetett a feldíszített muskátli, a mestergerendáról lógó boróka, a töviskarácsonyfa vagy a lúdtollal bevont gyümölcsfaág. Fotók, karácsonyfák, enteriőrök idézik meg hogyan ünnepeltek a paraszti világban és a városi otthonokban. Kiderül az is, hogyan került a szaloncukor a fára és hogy hogyan tréfálták meg a gyerekeket a szép csomagolásba rejtett fagyasztott zöldséggel. És persze meg lehet nézni azt is, hogyan változott évtizedek alatt a karácsonyfadivat.

karacsony_kiallitas

A programok bár elsősorban családoknak szólnak, valójában minden korosztály számára készülnek értékes és érdekes látnivalóval, tennivalóval. A Várkert Bazár egész évben olyan programok megszervezésén fáradozik, mely kultúrát, élményeket és értékeket ad át a látogatóknak, így van ez karácsony környékén is. Az adventi vasárnapokon délelőtt tizenegytől egészen este hét óráig varázslatos téli gyermekvilág elevenedik meg az aulában. Karácsonyi lámpást, mécsest, és gömbdíszt készítettek az ide látogató nagyobb gyerekek, most vasárnap pedig az ünnepi asztal díszein lehet majd dolgozni. A legkisebbeket interaktív gyerekjátszó várja és minden vasárnap a vendégek közösen gyújtottak meg egy-egy gyertyát az adventi koszorún, Molnár Piroska, Őze Áron és Miklósa Erika közreműködésével. A negyedik gyertyát most vasárnap az OMEGA együttes tagjai gyújtják meg karácsonyi koncertjük előtt, a rajongók legnagyobb örömére.

gyerekprogram3

És az élmény áradat ezzel még nem ér véget! Vasárnap négytől hatig a Lánchíd utcában a vásár területén fantasztikus jégszobrok elkészülésének lehetünk szemtanúi, egy szarvas és egy pianinó megszületését követhetjük nyomon. A vállalkozó kedvű látogatók pedig maguk is kipróbálhatják, mire mennek egy jégtömbbel, egy kalapáccsal és egy vésővel. A szobrok olvadásig maradnak, vagyis, ha hideg lesz egészen a vásár zárásáig december 24-ig lehet fotókat készíteni a megvilágított pompás jégszobrokkal.

vba-189

A kézműves kirakodóvásár felhozatala is rendkívül erős. A Hello Wood egyedi faházaiból árulnak népművészek, kézművesek, elsősorban természetes alapanyagokból készült kézműves és iparművész termékeket. Itt vannak Európa legnagyobb adventi gyertyái is, egy nagyon látványos, megvilágított fainstalláció. A Magyar Street Food Egyesület tagjaiból álló csapat látványkonyhái vendégbarát árakkal és ízletes falatokkal biztosítják az éhség űzést. Szombaton és vasárnap délutánonként 18.00 órakor kórusének zengi be a vásárt; minden héten más-más kórus varázsolt igazi ünnepi hangulatot a gyertyainstallációk előtt. Az aktív pihenésre vágyó vendégek a város legszebb panorámájú ingyenes jégpályáján suhanhatnak, míg a megpihenni vágyók melegedőkupolában ejtőzhetnek. Kalandra fel, merüljetek el ti is a megannyi ünnepi program nyújtotta élményben!

foodtruck3

 

 

Cím: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Telefonszám: (+36-1) 225-0554/292-es mellék (hétfőtől csütörtökig 8.30-17.00 óráig; pénteken 8.30-14.00 óráig)

E-mail: info@varkertbazar.hu

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .