Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
EgyébFILMFlyerz Selection

Agymenők+Stephen Hawking. Rendhagyó sorozatajánló

blog-BigBangTheory-StephenHawking-jpg_185403

A produkció egyik legnagyobb inspirációja volt a lángelme, aki az elmúlt 11 évben hétszer is szerepelt a szériában.

Stephen Hawking nyomot hagyott az univerzumban, ez tagadhatatlan. A világhírű brit elméleti fizikus 76 évesen szerdára virradóra elhunyt cambridge-i házában, a világ pedig gyászol. Nem csak a tudomány világa, de még Hollywood is, hiszen a koponya az utóbbi években kivette a részét popkultúrából is.

Nincs még egy sorozat, amiben annyiszor emlegették volna a zseniális tudóst, mint az Agymenők, melynek főszereplői egy Hawkinggal közös fotóval búcsúznak közösségi oldalaikon.

Na jó, az Agymenők tényleg igazán magas labda volt. Adott egy nézettségi rekordokat döntögető, fizikusokról szóló sitcom, aminek már pilot epizódjában is Hawkingon poénkodnak… szinte az a furcsa, hogy egészen az ötödik évadig kellett várni, hogy a legendás fizikus személyesen is feltűnjön, és szénné alázza a saját zsenialitásától eltelt Sheldont. Ez meg is történt, a hatás pedig természetesen nem maradt el. A popkultúra tehát oda volt Hawkingért, ő pedig nagy örömmel viszonozta ezt az érdeklődést. Egy pillanatra sem félt attól, hogy ezzel lealacsonyítja tudományos eredményeit.

A jótékony cél érdekében simán beleállt a jegesvödör-kihívásba, hülyéskedett Jim Carreyvel talk showban, és nem zavarta, hogy többen ismerik őt A Simpson-családból vagy az Agymenőkből, mint fizikai elméleteiről.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..