Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓ

Ez az a buli, ahol minden zene mellé jár egy 20 évvel ezelőtti csoda pillanat

classic-house-dj-newl

Március 14-én újabb állomásához érkezik az elektronikus zene ünnepe, a CLASSIC HOUSE, mely Buda új gyöngyszemében, a Lock-ban idézi meg az elmúlt évtizedek feledhetetlen house-gyöngyszemeit és legendás szórakozóhelyeit! A classic műfajának egyik hazai nagymesterével és a buli egyik fellépőjével, DJ Newl-lal beszélgettünk.

Szerinted ki volt a 90-es évek legmeghatározóbb külföldi house előadója?

Ha house-ban gondolkodom, DJ-ként számomra Josh Wink (volt) az etalon, producerként pedig a Subliminal-os brigád!

Melyik volt a legjobb club, amelyik akkoriban house zenét játszott (és miért)?

Azokat a klubokat emelném ki elsősorban, amelyek akkoriban elsők között vállalták fel ezt a vonalat: Palace, Speed, SingSing, WildWest, Flört, Nevada, illetve az M47 és a Highlander!

Azért volt az jó világ, mert mindenki még csak ismerkedett az egésszel: tulaj, programszervező és DJ együtt agyalt, tanult és örült, vagy adott estben vonta le a tanulságokat egy-egy buli után…

Ha tehetnéd, melyik akkori bulit élnéd újra (és miért)?

Talán egy régi két napos Palace nyitóbulira újra beneveznék!!!!

Véleményed szerint olyan népszerűek manapság a “classic” bulik?

Mostanában szinte követni sem lehet annyi zene jelenik meg, talán ez az oka annak, hogy az akkori himnuszok jobban bennünk maradtak, a hangokkal együtt pedig jönnek elő az emlékek, a minden zene mellé jár egy 20 évvel ezelőtti csoda pillanat! Hát nem szuper dolog együtt örülni mindennek?

Mivel készülsz március 14-re?

A buli vége felé fogok fellépni, ennek megfelelően már egy-két erősebb darab is elő fog kerülni, Higher state of consciousness, Roule-s lemezek meg pl. Misjah cimborám művei!

Minden egyes számra, amit játszani szoktam, emlékszem, hol hallottam először

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..