Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionKULTÚRA

Alan Gratz: Menekültek

Menekültek 2

Már a címében is érzékeny témát feszeget Alan Gratz alkotása, hiszen a migrációs válság különböző tünetei világszerte, így hazánkban sem ismeretlenek. De fajsúlyos mondanivalójától eltekintve is nagyon érdekes olvasmánynak ígérkezik a Menekültek.

A mindennapjainkat átszövő témával legtöbbünk találkozott már, legfeljebb csak az aspektus és a problémáról alkotott egyéni vélemények különböznek. A könyv eseményei a második világháború előtti Németországban kezdődnek, ahol egy zsidó kisfiú származása miatt menekülni kényszerül. A cselekmény egy ugrás után már az ezredforduló előtti Kubába kalauzolja az olvasót, ahol egy kislány a családjával egy tutajon szökik el a háborús helyzet és a pestisjárvány fenyegető réme elől.

Végül a harmadik szálat napjaink aktualitásából meríti a szerző, egészen pontosan a 2015-ös szíriai pokoljárás a helyszín. Egy fiú szülőföldjén háború pusztít, amelyből ő minden erejével a kiutat keresi. Az egyetlen működő alternatívának Európa tűnik… Bár évtizedek és annál több kilométer választja el egymástól a három történetet, azok egy ponton mégis kapcsolódnak. Ez a közös pont pedig az életösztön, a bátorság és a megmenekülésért folytatott három élet ádáz harca.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..