FLYERZ REVIEW

Amiket látnod kell: a 2010-es évek 10 legjobb filmjének listája

270376-harry-potter.1200x630

Te vajon mennyit láttál az elmúlt 10 év legsikeresebb filmjeiből? Most kiderítheted!

Az elmúlt évtizedben a filmek meglehetősen sokféle új művészi és technológiai újítással gazdagodtak, mint például a CGI, ami egy újabb szintre emelte, vagy inkább bővítette ki a mesemondás művészetét. 10 év leforgása alatt a filmkészítők hihetetlen minőségű mozikat tettek le az asztalra, köztük két olyat is, ami minden idők legnagyobb bevételét hozta. Franchise-ok éledtek újjá, és értek véget, akadt olyan trilógia, amit le is zártak ennyi idő alatt, és hát ne feledkezzünk el a remake-ekről sem, amikből mostanra minden évre akad egy-kettő.

De ez már egy új évtized, ami biztos legalább ennyi izgalmat tartogat számunkra, és amíg ezek a sikerfilmek elkészülnek, indítsuk 2020-at egy nosztalgikus filmmaratonnal – el is áruljuk, melyik az a 10 film, ami kihagyhatatlan a 2010-es nosztalgiához!

2010: Avatar

2010 előtt, és 2010 óta sem láthattunk olyan filmet, ami fogható az Avatarhoz, illetve ez volt az a mozi, ami bevezetett minket a 3D-s vetítések világába.

Képtalálat a következőre: „avatar”

2011: Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész

Tíz év után lezárult a filmvilág egyik legvarázslatosabb története, egy sztori, amin egy generáció nőtt fel a szereplőkkel együtt.

Képtalálat a következőre: „harry potter és a halál ereklyéi 2”

2012: Bosszúállók

Ezzel pedig elindult egy új időszámítás a filmiparban, ahol szinte minden a szuperhősökről szól. MINDEEEEN!

Képtalálat a következőre: „avengers 1”

2013: Vasember 3.

A Vasember-őrület itt érte el a tetőpontját, kár, hogy a 2020-as években már Tony Stark nélkül kell élnünk.

Képtalálat a következőre: „ironman 3”

2014: A galaxis őrzői

Mi mondtuk, hogy a 2010-es évek a szuperhősökről szóltak. Ezt bizonyítja az is, hogy egymást követő három évben is a Marvel hozta be a legtöbb nézőt a mozikba.

Képtalálat a következőre: „a galaxis orzoi 1”

2015: Jurassic World

Az évtized felében visszakaptunk valamit a gyerekkorunkból, hiszen új fejezettel bővült a Jurassic Park trilógia. A Jurassic World egyébként rekorddöntő nyitóhétvégével zárult, és lett az első olyan film, amely több mint 500 millió dollárt zsebelt be.

Képtalálat a következőre: „jurassic world”

2016: Szenilla nyomában

A Némó nyomában folytatása váratlanul érkezett, mégis a második Pixar film lett (a Toy Story 3 után), melynek bevétele meghaladja az 1 milliárd dollárt. Ezen kívül még számos rekordot állított fel, mégis hány folytatást mondhatja ezt el magáról?

Képtalálat a következőre: „szenilla nyomában”

2017: Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik

Az utolsó Jedi az új trilógia részeként jött, miután Disney megvásárolta a Lucasfilmet. Végül 1,3 milliárd dollárt szedett össze, ezzel ez lett minden idők második legsikeresebb Star Wars filmje.

Képtalálat a következőre: „utolso jedik”

2018: Fekete Párduc

Nem kell aggódni, akadt még szupersikeres szuperhősmoziból az évtizedre. A Fekete Párducot emellett számos díjra jelölték, többek között hét kategóriában Oscar-díjra(!!) is, ezek közül az egyik a legjobb filmnek járó.

Képtalálat a következőre: „fekete parduc marvel”

2019: Bosszúállók: Végjáték

2,8 milliárd dollár… Kell ennél több magyarázat? Tény, számos jó film volt az a 2010-es években, de ezt az évtizedet nem is kérdés, hogy a Marvel vitte.

Képtalálat a következőre: „bosszuallok vegjatek”

Forrás: https://www.joy.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .