Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Amikor a tészta visszakérdez

pizza_or_pasta

Enni vagy nem (l)enni? Ez nem kérdés, naná, hogy enni! De hogy pizza vagy pasta? Na, ez tényleg nehéz kérdés, főleg azok számára, akik mindkettőt imádják. A költői kérdést a Made in Pasta teszi fel nekünk, méghozzá az Oktogonon megnyitott üzletének ajtaja felett lévő táblán. A Made in Pasta csapat igazi olasz ízeket varázsol a nyüzsgő csomóponton átrohanó, vagy épp arrafelé turistáskodó népnek. De mielőtt bárki legyintene, hogy “ugyanmár!”, még egy tésztás-pizzás hely, engedjétek meg, hogy elültessem a bogarat a fületekben, hogy ez bizony nem egy átlagos pizza szelet bár.

Made in Pasta bejárat

A sercegő fokhagyma és a picit megpirult sajt finom illata máris biztató, arról nem is beszélve, hogy maga a hely gyönyörű, letisztult, indusztriális belső dizájnnal rendelkezik, így nem csak orrunknak jut ki a jóból, de a szemünk is örvendezik. A téglákig lecsupaszított falakon ötletes fotók láthatók, amik a már előbb említett kérdésre adnak úgymond választ. A téglák, a fa és üveg pult, ami egy látvány konyhát is enged láttatni igencsak megkapó párosítás. Mivel csak pár hete nyitottak, így még nincs teljesen bejáratva a rendszer, a belépő vendégek is kérdőn fürkészik a pultot és a kínálatot, hogy mit is kérjenek.

belso ter

Ám a válasz mégis egyszerű: A falon található táblarendszerből gyorsan kiolvasható, hogy az adott héten milyen klasszikus, illetve gourmet tészták közül választhatunk, valamint van heti sült tészta is, és ezen felül napi tészta is. A csodálatos az, hogy ha valakinek nem tetszik egyik verzió sem, a fent lévő alapanyagokból bármilyen összeállítást el tudnak készíteni, kérjétek csak bátran a mosolygós, segítőkész fiataloktól. Azt fontos megemlíteni, hogy a tésztákat frissen készítik, így abban a pár percben, amíg várakozunk elolvashatunk egy-két érdekességet az étteremben – például, hogy mi magyarok bizony le vagyunk maradva az éves tésztafogyasztást illetően az olaszokhoz képest, vagy végignézhetjük ahogyan elkészül a tésztánk, de, amit én is tettem, elmajszolhatunk egy isteni, szintén frissen készült pizza szeletet.

Apropó pizza. A hagyományos olasz vonalat képviseli a maga ízletes, vékony tésztájával. A feltétek teljesen improvizatív módon kerülnek a tésztára, de mindig készül vega, húsos és sajtos verzió is. Hogy éppen milyen összeállításban, az a pizza szakács hangulatától is jócskán függ, de bízzatok benne, eddig nem volt panasz.

pasta

Amíg várok a lilahagymás csirke curry-s tésztámra Vaskó Gábor, üzletvezető meséli, hogy a saját tészta gyártása igen fontos volt, amikor kialakították a koncepciót. Beszereztek egy nagyon jó minőségű gépet, és megtanultak igazi tésztát készíteni. Ez az alapja annak, hogy mindig ugyanazt a jó minőséget tudják adni a vendégeknek. Közben elkészült az illatozó friss ebédem, amiről két falat között annyit mondanék, hogy ilyen jól elkészített tésztát nem is emlékszem, mikor ettem utoljára. A tészta tökéletesen al dente, a curry szósz nagyon jó párosítást alkot a lilahagymával. A tésztákat elviteles dobozban tálalják, ugyanis a legtöbben elviszik az ételt, de ha valaki helyben fogyasztaná el, akkor a finoman kidolgozott fapulthoz lehet leülni, és evés közben figyelni a folyton változó Andrássy út forgatagát.

A Street Food éjszakáján mindent 50%-al olcsóbban fogyaszthattok, és lesznek adventi specialitások is, úgymint diós-almás lasagne, lazacos pizza, lilakáposztás füstölt tarjás vagy vargányás narancsos kacsamelles tészta is, így amondó vagyok, hogy a „vagy” szócskát cseréljétek bátran egy jó nagy „és”-re!

streetfood-ejszakaja

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..