FLYERZ REVIEW

Amikor a valóság jobban néz ki, mint a Photoshop: üdv Kappadókiában

kappadokia

Kappadókia egy Törökországban fekvő terület ősi neve, melyet délen a Toros-hegység, északon a Fekete-tenger, keleten az Eufrátesz határolt. A térség részét képezte az asszírok által Hattumnak nevezett földrajzi és politikai egységnek, és körülbelül megegyezik a Hettita Birodalom korának Felső-Hatti nevű régiójával.

Itt találhatóak a híres föld alatti városok, melyek az első keresztények búvóhelyei voltak. Ma turistalátványosságnak számítanak, de néhány lakást szállodaként is üzemeltetnek, illetve akár meg is lehet vásárolni néhányat. Népszerű és a világon egyedülálló látványosságok a számtalan, furcsa alakú „Tündérkémények”, a Göreme Völgy holdbéli vidéke, a Göreme Nemzeti Park, a sziklatemplomok, Kaymakli és Derinkuyu föld alatti városai, a Zelve völgy, Avanos (edények), az Uchisar sziklaerőd, az Ihlara völgy és Soglani.

Az egyedülálló geológiai, történelmi és kulturális tulajdonságai miatt Kappadókia népszerű turisztikai célpont, továbbá a hőlégballonozás fellegvára. A kappadókiai régió egy vulkánikitörés eredményeként alakult ki, mintegy 3-9 millió évvel ezelőtt. Több száz és ezer éven át az üledékes és a vulkáni kőzetből látványos oszlopok százai és minaret-szerű formák képződtek, melyeknek magassága eléri a 40 métert.

Cappadocia, Turkey. On the full version of this photo – x2 balloons more. Full on FB.com/hobopeeba // На полном кадре – раза в 2 больше шаров, можно посмотреть у меня в Фейсбуке. Очень прошу Вселенную дать мне много-много сил для создания много-много красивых кадров, а то еле выбралась из своей болячки. Пришлось с простудой 2 путешествия перенести, ой как тяжелооооо. Особенно потом картинки выдавать тяжело. А на фото Саша Панкратова @pankratova916 нашлась в соседнем отсеке корзины, а то мы ее потеряли ?. #снегодокия

Kristina Makeeva↟Kotleta↟Timon (@hobopeeba) által megosztott bejegyzés,

Cappadocia, Turkey #снегодокия

Kristina Makeeva↟Kotleta↟Timon (@hobopeeba) által megosztott bejegyzés,

Утро 1 января ☺️. Правда, обычно утро у нас еще позже ???. // Cappadocia, Turkey

Kristina Makeeva↟Kotleta↟Timon (@hobopeeba) által megosztott bejegyzés,

Cappadocia – is about hot air balloon // Каппадокия – это про шары. Шары летают здесь каждый день в течение года. 320 дней в году ветер позволяет летать с утра. Уникальный ландшафт и старые города-пещеры в конусо- и “сталактито”-образных скалах делает полет бесподобным. Никто не замечает, что уже пролетал час. А вечером можно уехать в долину с красными и желтыми скалами на закат и сравнивать ее то с США, то с Тсинги на Мадагаскаре.

Kristina Makeeva↟Kotleta↟Timon (@hobopeeba) által megosztott bejegyzés,

Ancient Cappadocia ❤️ a must visit place ??? #iamTravelr

Umit Yoruk (@iamtravelr) által megosztott bejegyzés,

#cappadocia #turkey #amazing #view

@makesomethingbeautifull által megosztott bejegyzés,

Have a nice day ?? #cappadocia #cappadocia_photo Photo credit @courts_tyler

Cappadocia Photo / Turkey ? (@cappadocia_photo) által megosztott bejegyzés,

 

Forrás: Wikipédia, Hellovilag.hu

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .