Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionKULTÚRAPROGRAMAJÁNLÓ

Aranyakkord Kiss Tibivel és Vastag Gáborral, Sena, Zagar – ezen a héten a badacsonyi éjszakák megtelnek élettel!

Aranyakkord

Badacsonytomajban, a frissTeraszon augusztus 15-től kiváló koncertek sorával várják az érdeklődőket, most egy csokorba szedtük a hét legjobb Kultkikötős programjait!

Aranyakkord – augusztus 15.

Az Aranyakkord Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) projektje. A két jóbarát és kolléga tulajdonképpen már 10 éve ír közösen dalokat filmzenéhez, egyéb projektekhez, Vasti több Quimby lemez felett bábáskodott producerként is, de csak mostanra értek össze teljesen a szálak a próbaterem kanapéján. Az Aranyakkord egydalkeltető, a pillanat szülte számok otthona.  Koncertjeik is ezt a szobazene hangulatot idézik meg, ahol a közönség közelebb kerülhet a dalok gyökeréhez. Saját számaik mellett improvizációk képében helyet kap a pillanat, életművük egyéb dalai és kedvenceik feldolgozása is. Tíz koncerttel a hátuk mögött már túl vannak első amerikai turnéjukon is.

A duó nem véletlenül írt dalt a magyar tengerről, egyébként is sok szállal kötődnek a magyar tengerhez: “Mondhatom, hogy abszolút szoros a kapcsolatom a Balatonnal, gyerekkorunktól kezdve minden szünidőt Badacsonytomajon töltöttünk, nekem  igazából oda van egy nagyon erős emocionális kötődésem. Ahogy vége volt az iskolának, gyakorlatilag evakuáltuk magunkat és csak augusztus végén jöttünk vissza. Összességében Budapest és Balaton a számomra két legfontosabb környezet Magyarországon. A Balaton egyébként egy nagyon-nagyon fura, bizarr és izgalmas jelenség, ránézel és tenger értékűnek látod, ez a nagy édesvíz nagyon különleges, igazából csodálkozom is, hogy ilyen sok időbe telt mire elkezdték az emberek értékelni és megbecsülni. Mire a tájhoz illő gasztronómia kialakult és beindultak a kulturális programok, iszonyú hosszú idő telt el. Emlékszem, gyerekkorunkban nem lehetett sehova menni, kamaszkorunkban szenvedtünk is ettől, a disco-n és a lángoson kívül nem nagyon volt alternatíva.”- mesélte Tibi. A páros tehát jövőhéten bearanyozza a déli, majd az északi partot, augusztus 13-án Balatonföldváron, 14-én Balatonbogláron, 15-én pedig Badacsonyban, a frissTeraszon lehetnek részesei a különleges hangulatú fellépéseknek!

Sena – augusztus 18.

Sena Dagadu több mint egy évtizede meghatározó alakja a budapesti zenei életnek. Két szóló lemez, négy Irie Maffia album és számtalan közreműködés után elkészítette legújabb lemezét, a Feathers-t. A lemez 2017 áprilisában jelent meg, születése több szempontból is különleges. Ez az első olyan anyag, amelyben az énekesnő saját zenei alapjait használva, producerek
nélkül alkotott, illetve a rögzítés sem sávonként történt, hogy még inkább élő hangzásúak legyenek a felvételek. A Feathers úgy válik el a mai zenei elvárásoktól, hogy mégis kortárs zenei és hangzásvilágot mutat. Sena ghánai gyökerű zenei világa a
budapesti rockzenészek interpretálásában igazán különleges végeredményt alkot. És ezt az eredmény augusztus 18-án a badacsonyi frissTerasz közönsége is élvezheti.

Žagar – Close to Nature – augusztus 19.

2018 nyári szezonjának zárásaként egy csodás természetközeli helyre, a Badacsony festői lankáira invitálja rajongóit a ŽAGAR. Egy igazi hullócsillagos Balatoni estnek nézünk elébe, méghozzá galaktikus zenékkel. A magyar elektronikus zene éllovasa idén új lemezen dolgozik – remélhetőleg az ismert slágerek mellet új Žagar számok is felcsendülnek majd. Az estet a fiatal feltörekvő budapesti duó, az Analog Balaton nyitja, a koncertek után pedig Galactic Jackson pörgeti majd a lemezeket. A zenekar ígérete
szerint a badacsonyi frissTerasz közönségét garantáltan kozmikus élmény várja!

További információk a programokról és a jegyvásárlási lehetőségekről itt találhatók:
www.kultkikoto.hu

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..