FLYERZ REVIEW

Aranyélet – sorozatajánló

aranyelet-2-evad-cover-1024x576

Az Aranyélet készítését 2015. május 14-én jelentette be az HBO Europe, amikor már elkezdték a sorozat forgatását. A könnyű élet (Helppo elämä) című finn sorozat magyar változata a magyar HBO harmadik saját gyártású remake-sorozata a Társas játék és a Terápia után. A bejelentésben szerepelt Thuróczy SzabolcsÓnodi EszterDöbrösi LauraOlasz RenátóAnger ZsoltLengyel TamásMészáros BélaVándor Éva és Lukács Sándor színészek, Tasnádi Istvánvezető forgatókönyvíró, Zomborácz Virág és Bárány Márton forgatókönyvírók, valamint Dyga Zsombor és Mátyássy Áron rendezők részvétele a sorozatban. Krigler Gábor producer úgy nyilatkozott, hogy a projekt kiválasztásának alapját egy 2013-as nézői felmérés adta arról, „hogy milyen műfajokat szeretnének látni a sajátgyártású sorozatok között, és a legelső helyen a krimi és a bűnügyi történet állt.” Bejelentették továbbá azt is, hogy a sorozat tervezett indulási időpontja 2015. november 8. és nyolc ötvenperces részt készítenek.

Dyga Tasnádiék feldolgozásáról azt mondta, hogy „a pilot első tíz perce csírájában még emlékeztet az eredeti finn sorozatra, de azután már rá se lehet ismerni az eredetire,” míg Krigler szerint, aki 2012-ben látta először a Helppo elämät és 2013 óta dolgozott a magyar verzió megvalósításán, „az első rész dramaturgiája és végkifejlete azért eléggé emlékeztet a finn eredetire, de a második résztől már teljesen másképp folytatódik a cselekmény.” A sorozat nyolcvannapos budapesti forgatása a nyár végén ért véget. Az Aranyélet volt az adó addigi legdrágább saját produkciója.

2016. március végén jelentették be, hogy a második évad már az év őszén adásba kerül, míg a forgatás az év április végén kezdődik meg. A sorozatot továbbra is a Laokoon Filmgroup gyártja, a showrunner Krigler Gábor marad, minden főszereplő visszatér, de a vezetői írói pozíciót Lengyel Balázs vette át Tasnáditól, aki egyéb elfoglaltságai miatt csak íróként maradt a produkcióval Zomborácz Virág mellett.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .