Az Aria Hotel Budapest, a Library Hotel Collection tagjaként elnyerte a világ legjobb hoteljének járó első helyezést, a 2017 Tripadvisor Travelers’ Choice Awards szavazásán. Büszkeségtől dagadhat a mellkasunk, ugyanis ez igen előkelő pozíció egy olyan főváros esetében, melyet szintén a világ legszebb városai között tartanak nyilván.


Nem is oly’ régen olvashattatok itt egy cikket arról, hogy a zene mennyire fontos szerepet tölt be életünkben, testi-lelki harmóniánk elérésében. Erre a fontos tényre építve és ezen koncepció köré formálva alkotta meg Varró Zoltán belsőépítész az Aria Hotel Budapest varázslatos hangulatát. A klasszikus palota eredeti miliője a belső kialakítás során úgy született újjá, hogy a luxus boutique szálloda egy privát rezidenciaként nyújtja vendégei számára a maximális kényelmet. Itt lenni olyan élmény, melyet a zene ihletett.

A Hotel négy szárnya:

Az Aria Hotel Budapest négy szárnyának mindegyike egy-egy zenei stílust képvisel; így születtek meg a Klasszikus, az Opera, a Kortárs Zene és a Jazz szárnyak. Joseph Blecha cseh karikaturista művei egészítik ki a szobák és lakosztályok meghatározó stíluselemeit, a dedikált szobák zenei legendái között pedig olyan hírességekre lelhetünk, mint Bob Dylan, James Brown, Liszt Ferenc vagy Bartók Béla.

A kivitelezők igyekeztek olyan módon kialakítani a szállodabelsőt, hogy foglalás után a hozzánk legközelebb álló zenei stílust képviselő szobában hajthassuk álomra fejünket. Ennek megfelelően a Klasszikus szobákban – a profi hangfalrendszerből szóló Bach, Chopin és Beethoven dallamokhoz igazodva – a modern, kecses vonalú neobarokk stílbútorok dominálnak, a mogyoró és türkiz színekkel harmonizálva. A Jazz szárny szobáit az 1920-as korszak jazz klubjai ihlették: hollywoodi glamour, spotfények, króm íróasztalok, keményfa padló, tégla mennyezet és vakolatlan téglafalak egyvelege adja vissza a kor jellegzetességeit. A zenei hangulatról többek között Billy Holiday, Miles Davis és B.B. King gondoskodik. Az Opera szárnyra az előkelő elegancia jellemző: szintén neobarokk, modernizált bútorokkal, lila és ciklámen színekkel, bársony ágytámlákkal, muránói kristálycsillárokkal, valamint Mozart, Puccini és Verdi zeneműveivel tették egyedivé a szobákat. Végül, a Kortárs szárny szobái harsogóan frissek és elevenek: az 1970-es évek Pop Art-ja köszön vissza a színekből, mintákból és bútorokból. Személyes kedvencünk ez a szárny, ahol pl. Michael Jackson, Elvis Presley, de a Beatles is hallható.

Az extrák:

A Hotel csomagajánlatai között böngészve számos szuper ajánlatra lelhetsz. Ha pihenni vágysz de nem akarsz messzire menni a várostól, meg szeretnéd lepni szerelmedet egy romantikus hétvégével (például a közelgő Valentin nap alkalmából), vagy csak szeretnéd kipróbálni, mitől a világon a legjobb az Aria Hotel Budapest, itt az alkalom!

A szobaárba foglalva élvezd ki az extra szolgáltatásokat: a Music Garden Zenekertben felszolgált bőséges reggelit, a mindennapos élőzenével kísért délutáni fogadásokat (sajt-és gyümölcskínálattal, valamint borkóstolóval), a frissítő tea-és kávékínálatot és a Harmony Spa luxusfürdő szolgáltatásait.

Van még köztetek valaki, aki kételkedik az Aria Hotel Budapest első számú helyezésében? Nos, akkor nekik ajánljuk a High Note SkyBar-t, mely Budapest egyetlen egész évben nyitva tartó exkluzív tetőterasza (panoráma kilátással Budapestre és a Bazilikára), a Satchmo’s Bar és a Satchmo’s Library egyedülálló hangulatát, illetve a Teatro Aria-t – a hotel saját színháztermét –, mely alkalmas a legkorszerűbb prezentációk lebonyolítására.

Tea, winter and rooftop view via @nikateixeiralopes ✨❄ #AriaHotelBudapest #LibraryHotelCollection

Aria Hotel Budapest (@ariahotelbudapest) által közzétett fénykép,

„Ha a szerelmet a zene élteti, játssz tovább!” – William Shakespeare

Bővebb info:

Aria Hotel Budapest Facebook oldala

Aria Hotel Budapest honlapja

Instagram: @ariahotelbudapest

A borítókép forrása itt található.

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .