Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionTrend & Beauty

Ashbury – a szabadság és egy különleges életérzés hazai nagykövete

20374558_1803340803290032_3393099056352517956_n

Zletne Fatima lendületes, fiatal nő. Véletlenül sem egy elkényeztetett Barbie-baba (mint akinek sokan hinnék): minden nap keményen megdolgozik azért a sikerért, amit két év alatt elért. Mert mára az Ashbury a magyar lányok egyik kedvenc hazai divatmárkája lett – és Fati még ennek ellenére sem bízza el önmagát! Élvezettel faggattam Őt a brand-ről, önmagáról: ismerjétek hát meg az Ashburyt és a Nőt, aki mögötte áll!

Az Ashbury lelke maga Fatima, aki szívvel-lélekkel megdolgozik a siker minden percéért (Fotó: Ashbury)

Honnan és mikor indult az Ashbury?

Az Ashbury-t 2015-ben alapítottam meg. Korábban egy másik divatcégnél dolgoztam, ott szedtem magamra – a tanulmányaimon kívül – tapasztalatot. Az Ashbury-t egyedül kezdtem, de egyre jobban fejlődik a cég – és ez nem azt jelenti, hogy 50 fős tervezői gárdám van… kis csapattal dolgozom, de nagyon családias hangulatban!

Mennyire nehéz szerinted Magyarországon ilyen vállalkozásba kezdeni?

Nagyon nehéz! Mindenképp kell a szakmai háttér, anélkül nem megy. Biztos anyagi tőke nélkül pedig nem is érdemes itthon belevágni ilyesmibe… Ez az a szakma, aminél nem elég „befutni”, folyamatosan dolgozni kell. Ráadásul eladható ruhákat kell tervezni és folyamatosan újítani…

“…eladható ruhákat kell tervezni és folyamatosan újítani…” (Fotó: Ashbury)

A divattervezés végzettséged?

Korábban az ELTE jogi karán politológiát tanultam – de nem fejeztem be, másfelé vettem az irányt. Tudtam, hogy a divattervezés területén szeretnék elhelyezkedni, és az Ashbury-vel egy álmom vált valóra.

Honnan a név?

Az Ashbury-Haight-ből (Haight-Ashbury egy kerület San Franciscoban, Californiában – itt zajlott a nevezetes 1960-as hippi mozgalom – a szerk.) – nagyon megfogott az az életérzés; a szabadság és a nyitottság, ami rám mindig is jellemző volt és hatással volt rám. Tudtam, hogy nem „Fati-Fashion”-nek akarom elnevezni a brand-et, amúgy sem akartam a saját nevemet megjeleníteni a névben.

“Nincs behatárolt stílus, a lényeg az üzenet…” (Fotó: Ashbury)

Milyen típusú nő hordja az Ashbury ruhákat?

A ruhák között van elegáns, csajos, divatos és sportos is. Nincs behatárolt stílus, a lényeg az üzenet: mi magunk, a modellezőim és én is nyitottak, közvetlenek, szabad életfelfogásúak vagyunk. Jó adag öniróniával rendelkezünk: tudunk magunkon nevetni, és a vásárlók felé is mindig őszinték vagyunk. Ja, és a lényeg: a hordhatóság. Nem kifutóra tervezünk, hanem az utcára, a mindennapok lendületes életmódját élő lányokra korhatár nélkül – megfizethető áron.

Tehát, ha valakinek valami rosszul áll, azt megmondjátok?

Tudni kell, hogy a Podmaniczky utcában lévő üzletünk amúgy is olyan, mintha haza járna a vásárló. Bent van egy marha nagy kanapé: leülhet anyu, apu, kutya, cica, pasi vagy akárki, akit magával hoz a vendég. A vásárlás során mindig jó a hangulat, sokat nevetünk – és igen… ha valakinek az általunk tervezett egyik darab nem áll jól, azonnal levetetjük és megmondjuk, ha bénán néz ki benne… inkább kezébe adunk egy másikat, ami valószínű már közelebb áll a stílusához. 🙂

Az Ashbury sokszínű és változatos ruhadarabokat kínál – mindezt hetente változó kollekciókkal! (Fotó: Ashbury)

Te magadon hordod a márkát?

Igen, egyre többször veszem fel a ruháinkat. Alapból (a rólam elképzeltekkel ellentétben) imádom a sportos, lezser és kényelmes ruhákat, és az Ashbury nem kevés ilyennel jön ki (hetente tervezünk új kollekciót). Azt hiszem, mára azonosultam az általunk közvetített üzenettel; büszkén vállalom, hogy az Ashbury én vagyok! Ez nem kényszer, mi ezt tényleg szívből csináljuk…

Szabadság, nyitottság, Ashbury-életérzés: ezt álmodta meg Fatima (Fotó: Ashbury)

Milyen érzés, amikor szembe jön Veled a saját ruhád?

Alapvetően az a célom, a célunk, hogy a ruhák tényleg hordhatók legyenek. Ez a mi érdekünk is, hiszen ha nem lennének azok, akkor hosszútávon nem lennének vásárlóink. Ha valakin Ashbury ruhát látok… Áh, azt soha nem fogom megszokni! Nagyon alázatos vagyok, mindig gyermeki öröm fog el – általában oda is megyek kifejezni az örömömet az illetőhöz. Sosem tudhatjuk, mi történik holnap – nem szeretek fürödni a dicsfényben és hátradőlni a székben… ez kőkemény meló!

Emlékszel még, mi volt a legelső Ashbury ruha? Milyen volt?

Azt hiszem, egy nagyon béna póló volt… elképesztően gáz volt a nyaka és kb. nem volt olyan része, ahol ne állt volna el! Azóta azért szakmailag és lelkileg is fejlődtem…:) Hála Anyukámnak és a két modellezőmnek: Ther-Regős Annamáriának és Csikós Beatrixnak.

Az Ashbury keménymagja: Csikós Beatrix, Zletne Fatima és Ther-Regős Annamária (balról jobbra) (Fotó: Ashbury)

Apropó, tervezés. Van olyan, amikor hiába ültök a papír fölött órákon át, a galacsinná gyűrt tervek rendre a kukában végzik?

Persze… de hányszor! Ilyenkor azért mindig van egy-két részlet, amit viszont fel tudunk használni: egy kiegészítő elem vagy szabásvonal, amit máshol tudunk majd alkalmazni.

Mi az, ami inspirál Téged tervezés közben?

Hát, én elég hangulatember vagyok! Ha jó dolgok történnek velem, akkor szárnyalok és kreatív hullámaim vannak, több kollekcióra elegendő ötlettel. Ha viszont szomorú történéseken vagyok túl, akkor még az ágyból is nehezen kelek ki… Nálam nincs olyan, hogy egy zene, vagy külföldi divatirányzat esetleg tervező inspirál. Egy valami mégis motivál: a jó kaja! 🙂 Vegetáriánus vagyok, de egészséges és életvidám vegetáriánus! 🙂

Nőisen és szabadon, az Ashbury praktikus ruháiban! (Fotó: Ashbury)

Melyik a kedvenc színed? És fazonod?

A fekete és a fehér örök! Viszont életemben nem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani, de a babarózsaszín nagy kedvenc lett. Fazonok közül pedig a mostani sport kollekciónk egyik overálja. Imádom a Los Angeles-i csajok öltözködési stílusát: a cicanacit és a hozzá társuló életstílust – pedig én soha nem voltam egy egészségtudatos típus, fel nem kelek hatkor edzeni és salátázni…! 🙂

Mi az, amit nagyon utálsz: anyagban és ruha-típusban?

Fúúú… a szúrós anyagú ruhákat…! Aminél már ránézésnél is leizzadsz a tudattól, hogy fel kell venned. Egyébként nem vagyok egy másokat kritizáló típus… én magam is bevállalós vagyok: lehet, hogy ma még nem veszek fel egy bizonyos ruhát, holnap meg már igen! Mindenki azt hordja, ami számára kényelmes és amivel önazonossá válhat!

“Mindenki azt hordja, ami számára kényelmes és amivel önazonossá válhat!” (Fotó: Ashbury)

Mi most az Ashbury kedvenc „eleme”?

A fodros, letisztult, de ugyanakkor bevállalós darabok! Nagyon szeretjük, ha a nőies, finom hatású elemek keverednek a vagánysággal!

Milyen újdonságra számíthatnak az Ashbury-fanok?

Bármilyen meglepő, de az őszi-téli szezonban mi is előszeretettel nyúlunk a fekete, fehér, bézs színekhez – na és a piros is nagy kedvencünk. Az újdonságok listája minden időben tartalmazza a basic Ashbury ruhákat, ezen most sem változtatunk. A nagyon csajos és mégis praktikus sport kollekciónkat viszont mindenkinek ajánlom!

Az Ashbury ruhák izgalmas kiegészítői a fodrok (Fotó: Ashbury)

 

Keresd az Ashbury kollekcióit a budapesti márkaüzletben!

Cím: Podmaniczky utca 61., Budapest, VI. kerület

Nyitva tartás: Hétfő – Kedd 09:00 – 17:00, Szerda 06:00 – 15:00, Csütörtök – Péntek 09:00 – 17:00, Szombat ZÁRVA, Vasárnap 06:00 – 13:00

Elérhetőség: + 36 30 192 3535

WEB
Facebook
Instagram

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..