Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Egyéb

Az ADATA bejelentett az XPG SX950 SSD-t és az EX500 meghajtó házat

sx950-a-ccpp

Az ADATA bemutatta az XPG SX950 SSD és a vele együtt megjelenő gamer stílusú EX500 külső meghajtó házát. Akár 960GB kapacitású 3D MLC NAND chipekkel és SMI kontrollerrel az SX950 az ADATA egyedi PCB-jét használja, amelyhez különösen nagy gondossággal válogatták ki az alkatrészeket, mely folyamatos terhelés esetén is az SSD hosszantartó használatát garantálja. Teljesítménye elérheti az 560MB/s olvasási és 530MB/s írási sebességet. A könnyen felismerhető XPG kinézettel az EX500 kifejezetten gamereknek és moddereknek készült, amit még jobban feldob a szálcsiszolt felület és a markáns agresszív megjelenés. Adapter is tartozik hozzá, hogy minden meghajtót könnyen tudjunk beszerelni. Akik, mint külső meghajtót szeretnék használni az SX950 meghajtót, az EX500 stílusos, tartós és könnyen összeszerelhető megoldást kínál laptopokhoz, asztali rendszerekhez és konzolokhoz egyaránt, ráadásul USB 3.1 csatlakozással.

Már a gamerek is kihasználhatják a 3D NAND technológiát
Az ADATA sikerrel állt át a 3D NAND gyártásra. Ezzel az új technológiával az SSD-t használók nagyobb kapacitású eszközöket vásárolhatnak, az előző technológiával megegyező áron. A SX950 tartós 3D MLC (multi-level cell) NAND Flash chipeket és SMI kontrollert használ. Választhatunk a 240GB, 480GB, vagy akár 960GB kapacitások közül is. Nem csak az adattárolási teljesítmény növekedett, hanem a 3D NAND nagyjából 10%-kal gyorsabb is, mint az előző 2D NAND chipek, ezért az SX950 felülmúlja elődjét az SX930-at – elérve az 560MB/s olvasási és 530MB/s írási sebességet.

 

Játékokhoz optimalizálva
Az SMI kontroller, kiegészítve az ADATA által készített firmware-rel, széles körben tesztelték a legnépszerűbb PC és konzol játékokkal. Az SX950 SLC gyorsítótárazásával és a DRAM pufferrel megőrzi annak sebességét az olyan folyamatosan magas igénybevételű alkalmazásoknál is, mint au Open World játékok, textúra streaming és még a betöltési időt is jobban kezeli. Az ADATA az SSD élettartamát a firmwarebe épített data shaping és wear leveling algoritmussal garantálja. A RAID motorral akár többlemezes környezetbe is könnyen telepíthetjük.

 

Teljes csomag az egyszerű telepítésért
Ellentétben egy OEM SSD-vel, az SX950 az XPG előírásoknak megfelelően komplett dobozban érkezik. Megtalálható benne a 2.5mm adapter, amivel az SX950 vastagsága 7mm-ről 9.5mm-re növelhető, így bármilyen ultrabookba vagy laptopba beszerelhető. Az asztali gépet használókra is gondoltak, nekik a 3.5”-os adapter kínál megoldást. Ugyancsak fontos, hogy minősége miatt, az ADATA 6 év garanciát biztosít hozzá.

 

EX500: a gamereknek szánt külső meghajtóház
Minden 2.5”-os SSD/HDD beszerelhető, az EX500 agresszív stílusával a szenvedélyes játkosoknak lett tervezve. Eszköz nélküli meghajtó telepítéssel, biztonsági zárral, ütésálló kivitellel okos bővétési megoldás, akár otthonra, akár az irodába, legyünk úton, vagy játszunk. Az EX500 USB 3.1 csatlakozóval, kompatibilis a PS4, Xbox One konzolokkal és természetesen a PC-vel.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..