FLYERZ REVIEW

Az Apple a kiegészítőkben is nagyot alkot

57

Valószínűleg nincs olyan ember a fejlett világban, aki ne hallotta volna már az Apple nevet, vagy ne ismerné a termékeiket. A Los Altos-i garázsból 1976. április 1-jén induló cég mára a világ egyik legnagyobb és legértékesebb tech vállalatává vált, ami akkora hatással van az életünkre, mint korábban egyik más cég sem. 

Amikor leteszed a voksod az Apple mellett, nem csupán egy struktúrával ötvözött csúcstechnológiát választasz, hanem egy letisztult dizájnt, egyszerűségében elegáns megjelenést és a nélkülözhetetlen életérzést is, amihez olyan szavak társulnak mint trendi, professzionális vagy akár szabadság. Hosszú éveken át ezek a kifejezések csupán a telefonokra, laptopokra és a különleges asztali gépekre voltak jellemzők, de a mai kor embere már odafigyel a részletekre, a kiegészítőkre is. 

Az Apple 12 éve dobta piacra az iPhone-t – a telefont, ami forradalmasította a mobilokat. Steve Jobs szerethető telefont akart gyártani, ami azonban ennél jóval több lett: egy kaméleon, amely egyszerre telefon, kamera, zene-, mozi- és játékgép egyben. 

Ez követően az elmúlt évek talán legnagyobb piacát a belső technikai fejlesztéseken túl a kiegészítők egyre szélesedő választéka jelenti, ahol már nem csupán funkcionálisan választunk telefonunkhoz ilyen-olyan kiegészítőket, hanem egyéniségünkhöz igazítva lehetünk még elegánsabbak, felkészültebbek vagy technokratábbak Apple kiegészítőinkkel. Nem feltétlenül akarunk minden évben új készüléket vásárolni, ellenben vehetünk újabb és újabb kiegészítőket az iPhonunkhoz. 

Az Apple az iPhone mellett árusít személyi számítógépeket (Mac), okosórát (Apple Watch), okoshangszórót (HomePod) és a tabletpiac egyeduralkodójaként táblagépeket (iPad) is. Ezek is prémium termékek, akárcsak az iPhone. Természetes, hogy ezekhez az eszközökhöz is szükség van kiegészítőkre, amiket az Apple szintén gyárt, méghozzá kiemelkedő minőségben. A kiegészítők sikere különböző, a vezeték nélküli fülhallgatójuk, az AirPods volt az utóbbi évek legsikeresebbje, de persze jól teljesített az Apple Pencil is.  

Elegáns védelem

A mindennapi élet kihívásai a telefont veszélybe sodorhatják, hiszen állandóan magunknál és/vagy a közvetlen közelünkben tartjuk:

  • leeshet,
  • ráeshet valami,
  • megkarcolódhat,
  • összenyomódhat,
  • ráömlik valami.

Az iPhone védelme éppen olyan, mint az autóban a biztonsági öv. Megbízhatunk a saját képességeinkben és körültekintő, felelős magatartásunkban, de arról már csak elképzeléseink lehetnek, hogy a környezetünkben lévők is ugyanilyen tudatosan viselkednek-e.

Egy magára valamit is adó Apple tulajdonos gondoskodik kedvenc telefonja védelméről, vagy ha jobban tetszik külső megjelenéséről is. Az olyan felkészült cégek, mint a Vaja, a Spigen vagy a Tech Protect komoly felkészültségről adnak tanúbizonyságot széléskörű kínálatukkal az Apple mobiltelefon tokok piacán. Gondoljunk csak bele, hogy telefonunk vagy tabletünk tokját ma már nem csak azért használjuk, hogy védelmet adjon, hanem hogy mindezt tegye elegánsan, stílusosan és akár praktikus módon. 

Jó példa erre egy esztétikus nyitható bőrtok, amely a tartós, kemény polikarbonát és a speciális eljárással kikészített, szemcsés argentin marhabőr minden erényét ötvözi. 

Fülek és fülesek

Ha megállunk egy forgalmas csomópont közepén és körbenézünk, ma már szinte nem látni olyan forgatagot, ahol ne lenne számos ember fülében fülhallgató. Hogy ezzel a saját világunkba szeretnénk visszavonulni vagy a nagyvárosi zajoktól menekülünk az már egyén függő, viszont tény, hogy a fülhallgatók piaca komoly szerepet kapott a kiegészítők szegmensében. 

Ráadásul nem csupán a fülhallgató színét választhatjuk meg, hanem a fülhallgató tokját is, ami az elegáns megjelenésen túl praktikus vonással is bír, hiszen a kiváló minőségű karcálló szilikon védőtok tökéletesen illeszkedik a fülhallgatóhoz ezzel maximális védelmet biztosítva számára.

Válj különlegessé!

Az Apple amellett, hogy a hagyományos kiegészítők területén megbízható minőséget kínál, mindig törekszik arra, hogy valami különlegessel lepje meg a felhasználóit. Ilyen különlegesség volt az apple pencil is, amely az iPad Pro és a hatodik generációs iPad képességeinek határait kitágítva új távlatokat nyit a kreativitásban. Kifinomult nyomás- és dőlésérzékelője jóvoltából könnyedén játszhatunk a vonalvastagsággal és a finom árnyékolással. Emellett sokféle művészi hatást érhetünk el – épp úgy, mint egy hagyományos ceruzával, csak pixelpontosan. 

Persze mit sem ér a tökéletes telefon és a stílusos tok akkor, amikor már csak néhány százalékon van az akksid. Amíg régen problémát okozott a telefon töltése éppen ott és akkor, ahol voltál, ma már egy jó vezeték nélküli töltő vagy akár dokkoló nem pusztán új életet lehel a telefonodba, hanem ezek az eszközök már önmagukban esztétikai élményt nyújtanak a megjelenésükkel.

Ha tehát még nem találtál karácsonyra ajándékot valakinek, egy Apple kiegészítővel egészen biztos, hogy nem fogsz mellényúlni.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .