FLYERZ REVIEW

Az egész család szerephez jut Justin Timberlake új albumán

2018_0102_10523_7693

Február 2-án megérkezett a tízszeres Grammy- és négyszeres Emmy-díjas pop/R&B császár Justin Timberlake ötödik stúdióalbuma, a Man of the Woods. A lemezt már megjelenése előtt az énekes legambíciózusabb anyagaként emlegették, mind hangzását, mind szövegvilágát tekintve.

kép: justintimberlake.com

Justin pedig ezúttal sem okozott csalódást rajongóinak; a lemezen a tradicionális amerikai rock keveredik a közreműködők – Chris StapletonAlicia Keys – és a produceri brigád – Justin mellettThe NeptunesTimbalandDanjaJ-RocEric HudsonRob Knox – modern zenei hatásaival. Ahogy már az album promóvideójából megtudhattuk, a szerzeményekben testet öltött történetek zömét az énekes fia, felesége, Jessica Biel, és Memphis városában gyökerező életútja inspirálta.

A személyes jelleget pedig tovább erősíti az a tény, hogy a kiadvány címét Justin Timberlake 2 éves fiának a neve inspirálta. Egyszer rákeresett az interneten, hogy mi is a Silas név jelentés és a végeredmény az volt, hogy ”Man of the woods”.

A lemez személyes fűszere, hogy a Filthy, a Midnight Summer Jam, a Hers (Interlude), a Flannel és a Young Man dalokbanJessica Biel hangja is felcsendül, a Young Manben ráadásul Silas Timberlake-et is hallhatjuk.

 „Azt hiszem az, hogy Amerikában nőttem fel, nagy mértékben befolyásolta a lemez zeneiségét. A szülővárosom, Memphis a rock & roll szülővárosa is egyben, emellett a blues otthona, és nem esik messze Nashville-től, ami pedig a country zene melegágya.”- nyilatkozta az énekes.

Timberlake ígéretéhez hűen négy dalról és a hozzájuk tartozó videoklipről már az album megjelenését megelőzően lerántotta a leplet, melyek tökéletesen prezentálták a lemez eklektikusságát. Mindegyik kisfilmnek megvan a sajátos, egyedi stílusa és színezete négy különbőző rendező jóvoltából, s maguk a dalok is Justin személyiségének és muzikalitásának változatos arcait fedik fel. R&B, country, funk, pop és elektronika keveredik, megalkotva az anyag tradicionális hangzású, mégis futurisztikus ütemekkel átszőtt hangulatát. “Nagyon erősen reflektál arra, hogy honnan jöttem, jobban, mint bármely anyag, amit valaha készítettem. Az Államok déli vidékének zenéje, amit modern hangzásba szerettem volna csomagolni.”- mesélte.

A 16 dalt tartalmazó Man of the Woods albumról korábban megismerhettük Pharrell Williams produceri munkájának gyümölcsét, az intenzív és disztópikus Supplies-t, a futurisztikus Filthy-t; és nemrég kóstolót kaphattunk a country melódiák hatását ígérő lemez rusztikus oldalából, az akusztikus gitárban dúskáló Say Something, és a legutóbb megjelent címadó dal, aMan of the Woods által. Utóbbi videóklipjének képi világa Wes Anderson Moonrise Kingdom című filmjének furmányos, erdei varázslatosságát ötvözi a musicalesen jókedélyű country életérzéssel és otthonossággal.

Tracklista:
1. Filthy
2. Midnight Summer Jam
3. Sauce
4. Man of the Woods
5. Higher Higher
6. Wave
7. Supplies
8. Morning Light (feat. Alicia Keys)
9. Say Something (feat. Chris Stapleton)
10. Hers (Interlude)
11. Flannel
12. Montana
13. Breeze Off the Pond
14. Livin’ Off the Land
15. The Hard Stuff
16. Young Man

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .