FLYERZ REVIEW

Az egészséged egy befektetés nem egy kiadás 5. rész

IMG_8209

Az egészséges haj a nők egyik legnagyobb fegyvere a hódításban, azonban, ha a padlón, ülésen vagy a kád szűrőjében rendszeresen a kihullott hajcsomók vannak, gyakran taszítóvá is válhat. Hiába a sok drága kencefice, ha étkezéseidre nem figyelsz oda kellőképp, hiszen a gyönyörű haj titka a táplálkozásban rejlik. A szép haj felé vezető úton az első lépés az étkezési szokások megfontolása.

A szakemberek szerint naponta kb. 50-100 hajszál hullása mondható normálisnak. Nem csak a nők, de a férfiak esetében is gyakran előfordul, hogy kétszer, de akár ennek a háromszorosa is kihullik egy-egy nap. Ilyenkor nagyon sokan fordulnak különböző „csodaszerekhez”, amiknek bizony igen borsos áruk van, nem beszélve arról, hogy a legtöbb használata eléggé macerás.

A hajhullás hátterében sok minden állhat: lehet örökletes, okozhatja öregedés, a hormonegyensúly felbomlása, sugárzások, rossz vérkeringés, bőrbetegségek, hirtelen fogyás, cukorbetegség, vashiány, pajzsmirigy problémák, különböző vegyi anyagoknak való érintkezés, égések, egyenlőtlen diéta, posztnatális időszak, stressz.

A hajunk sok mindent elárul egészségi állapotunkról. Hajszálunk a specializálódott sejtek csoportosulása alkotta hajhagymából alakul ki. A növekedési fázisban a haj közvetlen kapcsolatban áll a belső környezettel, azaz a vérrel, a nyirokfolyadékkal és a sejteken kívüli folyadékokkal. Amint a haj növekedése közben eléri a fejbőr felszínét, a külső rétegei megszilárdulnak, magukba zárva a kialakulásuk során felhalmozódott metabolikus anyagokat. Ez a biológiai folyamat egyfajta lenyomatot és tartós “állapotleírást” biztosít a szervezetben végbement anyagcsere tevékenységről és a fémtartalomról.

A hajra nagy hatása van a hiányos táplálkozás, hiszen haj egészségéhez sokféle vitaminra van szükség. Mindezeket a vitaminokat gyümölcsök, zöldségek, különféle húsok és gabonafélék fogyasztásával a legcélszerűbb bevinni. A hajhullás, a haj töredezése, gyengesége leküzdhető a szükséges vitaminok és ásványi anyagok optimális mennyiségben történő bevitelével. Az elfogyasztott tápanyagok a vérbe kerülve jutnak el és táplálják a testet, így a hajhagymákat, a hajat is. Ha a véred nem tartalmazza elegendő mennyiségben a szükséges tápanyagokat, akkor a hajhagymák sem kapják meg az egészséges állapothoz szükséges tápanyagmennyiséget.

A vitaminok felszívódása sokkal hatékonyabb, ha komplex rendszerként kezeled a tested. először méregteleníted a felhalmozott környezeti hatásoktól, majd a legmegfelelőbb táplálékkiegészítőkkel felturbózod a vitamin és ásványi anyag raktáraidat.

 

https://dreammediabudapest.com/hu/

HLBS | hlbs.dosakinga@gmail.com

 

Telefonszám: +36 30 457 5191

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .