Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTROKULTÚRA

Az igazi sznobok a macskakakit isszák

cibet2

Ha te sem tudod elképzelni a napodat anélkül, hogy legalább egy csésze kávét igyál, akkor ezt a cikket neked írtuk, ugyanis a kedvenc koffeines italodról szól minden sora. Ráadásul olyan különleges kávéfajtákat ismerhetsz meg, amelyekkel a sarki kávézókban biztos nem találkozol. 

Black Ivory

A Black Ivory előállítása egy thaiföldi elefánt rezervátumban történik. A nagy gonddal válogatott kávécseresznyét elefántok eszik meg. Igen, jól olvasod, megeszik…  A szemek akár 30 órát is eltöltenek az állatok emésztőrendszerében mielőtt távoznának onnan. Állítólag ez adja a kávé egyedülállóan lágy ízét, amelyet csokoládés, diós, földes ízjegyek jellemeznek. Egy csésze kávéhoz elegendő Black Ivory mintegy 17 ezer forintba kerül, a kávé forgalmazásából származó bevételek 8 százalékát pedig az elefánt rezervátum költségeinek fedezésére fordítják.

Cibetkávé

Sokáig a cibetkávé vezette a legkülönlegesebb kávéfajták listáját, mára már visszaszorult a második helyre. Ennek a csodálatos italnak az elkészítéséhez is szükség van segítségre, méghozzá egy indonéz macskafajta közreműködésére. Egészen konkrétan a kávébabokat egy cuki szőrmók ürülékéből válogatják ki, a megfelelő állag elérése érdekében. De nyugi, ettől függetlenül állítólag finom, na meg nagyon drága! Ha egy pohár capuccinot szeretnél kérni ebből a nemes nedűből, akkor körülbelül 15-20 ezer forinttal kell számolnod.

Eugenioides: a kávé furcsa rokona

Az Eugenioides nem egy kávé variáció, hanem az arabica, azaz a hagyományos kávé távoli rokona. A különleges ital jellemzője, hogy jóval édesebb, mint a megszokott kávé, így akár a cukor is elhanyagolható belőle. Ráadásul a koffeintartalma is alacsony. A rossz hír az, hogy sajnos elég kevés van belőle, így ha szeretnéd megkóstolni, elsősorban Kolumbiába látogass el. 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..