Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

Az új Barbie arra sarkallja a lányokat, hogy vegyék kezükbe a döntéseiket

judge-barbie-image-3-1-e1568681718644

A játékbaba gyártója új változatot dobott piacra, amellyel a lányokat motiválnák arra, hogy merjék jobb hellyé tenni a világot.

A Barbie babákat gyártó Mattel azután jelentette be legújabb játékát, hogy piacra dobta a világ első, tetszőlegesen átalakítható, nemsemleges Barbie-ját.

A mostani játékbaba az „Év Karrierje” mottó alatt jelenik meg, és bíróként dolgozó Barbie-kat jelent, ugyanis a cégnél valaki rájött, hogy az Egyesült Államokban csupán 33 százalék a bírói pályán dolgozó nők aránya.

„Barbie 1959 óta már több mint 200 munkahelyen kipróbálta magát, most pedig bíróként hódítja meg a világot – írta a vállalat a Twitter-oldalán. – A bíró Barbie arra bátorítja a lányokat, hogy vegyék a kezükbe a döntéseiket és tegyék jobb hellyé a világot.”

Barbie ma már nem csak a klasszikus szőke, kék szemű változatban kapható (Fotó: iStockphoto)

A bíró-baba különféle bőrszínben és különféle frizurákkal is megvásárolható, ruházata jellegzetes bírói talár, amelyhez csipkés gallér is készült, amit többen az amerikai legfelsőbb bíróság egyik tagja, a 86. évében járó Ruth Bader Ginsburg viseletéhez hasonlítottak. A babákhoz természetesen jár a jellegzetes bírói kalapács is.

A hatvanadik évét taposó Barbie azonban nemcsak így támogatja a fiatal lányokat, hanem a GoFundMe közösségi adománygyűjtő oldallal együttműködve hátrányos helyzetű nőket és lányokat támogató civil szervezeteknek utalja a bíró-babák eladásából származó profitot. Az akció mottója: „close the dream gap”, amely arra utal, hogy egy friss kutatás szerint a lányoknak gyakran már akár ötéves korában elveszik a kedvét bizonyos pályáktól, mondván, ott ők nem érvényesülhetnek a nemük miatt.

A cég idén korábban piacra dobott olyan babákat, amelyekkel épp a hagyományosan „férfiasnak” tartott szakmák képviselőjeként ábrázolják Barbie-t: űrhajós, mérnök és űrkutató baba is készült, az asztronautát ráadásul az olasz űrhajós Samantha Cristoforettiről mintázták.

Forrás: https://nlc.hu/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..