Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionSPORT

B2P2 – Egyensúlyban a testünkkel, lelkünkkel

b2p2_1012_6_s

Balance To The Power Two – Egyensúly a négyzeten, ez a misztikus neve annak a funkcionális mozgásformának, amellyel ígérete szerint fizikálisan és mentálisan is fejleszthetjük magunkat és a testünket.

Tulajdonképpen egy saját testsúlyos edzésről van szó, amelyhez mindössze egy egy négyzetméteres tatamira, valamint egy instruktorra van szükség. Ő a felelős azért, hogy ne csak helyesen hajtsuk végre a feladatokat, hanem hogy egyensúlyban is legyen a terhelés a célunkkal és a megfelelő fokozatban végezzük a gyakorlatokat.

Az egyensúlynak itt nagy jelentősége és többféle jelentése is van. A munkánk és életünk, netán edzéseink során asszimetrikusan terhelt izmainkat, ízületeinket hivatott ez a mozgás helyrehozni a tartóizmok fejlesztésével, az órán végzett gyakorlatok pedig az erő-állóképesség-gyorsaság alkotta háromszög képzeletbeli közepét célozzák meg. Szimmetria a legfelsőbb szinteken.

A sejtelmes néven kívül semmi más titokzatosság nincs ebben az edzés fajtában. Alapos bemelegítés után jön a terheléses rész, amelyet több fokozaton is végezhetünk – így fejleszthetjük magunkat fokozatosan. Természetesen egy óra nyújtással, az izmok ellazításával zárul. Közben persze végig szól a zene, ugye hogy nem hangzik ez rosszul?

Fokozatból összesen hat létezik: a PreFit az első, a Freshfit és a Fullfit a fejlődés második és harmadik lépcsője. Ha igazán jó vagy, akkor mehetsz az Extreme szintre, ha pedig még keményebbnek tartod magadat, jelentkezhetsz a bajnokokhoz. Ezen kívül mozgászervi problémákra a gyógytornához hasonló ReFit programot veheted igénybe.

 

Cím: 1132 Kresz Géza utca 26. (Fontanus Terem)

Órarend: H-Sz-P 17:45, 19:00, K-Cs 7:15, 19:00

Web: https://b2p2.eu

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..