Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓSPORT

Bajnokok születése – egy nyílt nap margójára

Mams 3

Az elmúlt héten egy nem mindennapi “osztályfőnöki órán” jártunk. Egészen pontosan fogalmazva egy olyan általános iskolai nyílt napon (amilyet kisgyerekként mindig is szerettünk volna…), ahol egészen egyedi formában mutattak be a kisdiákok számára egy komoly „szakmát”, az autóversenyzést!

A szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az elmúlt években több pályaorientációs nyílt napot is tartottak már alsó tagozatosoknak, ennek részeként látogatta meg a nebulókat a Kovács György – Tekeres Laura versenyzőpáros. Nem érkeztek üres kézzel, hiszen az interaktív órákra magukkal hozták Subaru rally autójukat, valamint Can-Am típusú side by side terep-buggy járművüket – sőt, a legkisebbek örömére utóbbit be is indították!

A hangorgia előtt alapos betekintést nyerhettek a kicsik a versenyzés világába, Laura és György a legapróbb részletekig vázolta és szemléltette, hogy is zajlik egy versenyhétvége, hogyan épül fel a csapat. Utóbbi szó, mint fogalom, nagyon gyakran elhangzott az előadás során, nem véletlenül: mindannyian tudjuk, ahogy a pályán, úgy az életben is nagyon nagy jelentőséggel bír a csapatszellem, együtt minden könnyebb.

Vidám délelőtt volt

Az élménybeszámoló szerves részét képezte a realitásra, a biztonságra való törekvés is. Kovács Györgyék felhívták a figyelmet, hogy az autósport (még) nem egy szakma, ennek ellenére lehet egy olyan életforma, amely pozitív irányba tereli a következő generációk jövőjét. A népes gyermeksereg megtanulta, hová kell állni egy versenypályán nézőként, hogy az emberélet a pályán és a hétköznapokban is a legfontosabb, valamint azt is, hogy a közutak nem száguldozásra valók – arra ott van a kontrollált versenypálya.

Közben szóba került a Forma-1, és a jelenleg is zajló Dakar Rally, öröm volt látni, hogy sok kisgyerek már ilyen fiatalon is teljesen képben van ezekkel a versenysorozatokkal. Azt pedig talán nem is kell hangsúlyozni, mennyire fontosak az ilyen jellegű találkozások, ahol a jövő bajnokai testközelbe kerülhetnek a jelenkor legjobbjaival. Egészen biztosak vagyunk abban, hogy jó pár srácot és kislányt ragadott el a tereprali sportág, és a nem is olyan távoli jövőben sokukkal találkozhatunk majd a pályák mellett, vagy akár a volán mögött.

Őszintén reméljük, hogy az egyedi és eredeti prevenciónak lesz folytatása, hiszen ebből nem csak a résztvevő gyerekek és a MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) tereprali szakága, de a teljes magyar motorsport is sokat profitálhat!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..