FLYERZ REVIEW

Barackszínű naplementék a makarskai part mentén – Utazzunk ide augusztusban!

Screen Shot 2019-08-12 at 13.25.23

Ma már annyi üdülőhely van, hogy választani is alig lehet közülük. Vannak luxus szolgáltatásokkal kecsegtetőek és nomád kempinges változatok is. Makarska környékén azonban minden üdülőtípus és jó sok túrázási és sportolási lehetőség is együtt van. Mutatunk közülük párat!

akarska egy látványos természeti környezettel rendelkező tengerparti üdülőhely, amelynek hátterét a dicsőséges Biokovo-hegység adja. Noha a külvárosi részek egy kicsit kopottasak, a szép hosszú és rendezett vízparti sétány, illetve a város központjában épült mészkőépületek kárpótolnak mindenért. Főleg mikor a lemenő nap fényében minden őszibarackosan narancssárgás színűvé változik.

A Makarska Riviéra és a távoli hegyek

De az üdülőhelyen nem csak a lazulni vágyók találják meg a számításaikat; a környék ugyanis az aktívan pihenők számára is tartogat programokat. A tengerparti sávban és Biokovo-hegység vidékén jókat lehet úszni, túrázni, hegyet mászni, vagy kipróbálni a siklóernyőzést, a hegyi kerékpározást és a szörfözést.

A makarskai riviérát nem csak a magyar utazók, hanem a szomszédos boszniai turisták is kedvelik, akik nyáron nagy tömegekben szállják meg a város hosszú kavicsos strandját. A város és a partszakasz az időskorúak körében is népszerű, főleg gyógyturizmusi célpontként.

Ha főszezonban érkezünk ide számítsunk rá, hogy jó sokan szeretnék ugyan úgy jól érezni magukat, mint mi. Ilyenkor esténként nyüzsög az óváros is és csak kevés olyan mellékutcát találni, ahol még van szabad ülőhely az étterem teraszán. De talán pont ez a nyüzsgés teszi annyira kedvelté az utazók körében; hisz olyan a hangulat, mintha mindenki ismerné egymást. Ha tehát kedveljük a tengerparti bárok és klubok hangulatát akkor az esti Makarska is tetszeni fog.

Makarska kikötője és történelmi központja egy nagy öbölben helyezkedik el, amit délkeleten az Osejava-fok, északnyugati irányban pedig a Szent Péter-félsziget-félsziget határol. Az óvárosában számos tradicionális, dalmát kőházat találunk, de a leglátványosabb része a tengerparti korzó, ahol hatalmas pálmafák sorakoznak. A szállodákkal teli, hosszú kavicsos városi strand az öböl mentén északnyugatra húzódik a Szent Péter (Sveti Petar) parktól indulva. A szállodák közt finom fagylaltozók és szuveníreket áruló standok bújnak meg.

Ha bulisabb hangulatra vágyunk, sétáljunk el a városi strand mellett a Buba strand felé, a Hotel Rivijera közelében. Ezen a részen egész nyáron szól a zene. Délkeletre vadregényesebb, sziklásabb strandokat találunk, mint amilyen a Nugal is – de ide azért gyerekekkel óvatosabban jöjjünk, mert a nudisták körében is népszerű.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .