Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
KULTÚRA

Barcelona sok arcú városa – Keressük meg a sajátunkat!

shutterstock_617635292-1170x818
Az örök tavasz városa minden utazónak más oldalát mutatja. Nincs két ugyan olyan fotó róla, ahogy nincs két ugyan olyan gondolkodású látogatója sem. Most azt mutatjuk meg, hogy látta a várost egy ifjú kalandor.
A remek hangulatú katalán főváros telis-tele van meglepetésekkel, lenyűgöző épületekkel és barátságos helyekkel. Kevés olyan város van a világon, mint Barcelona. Itt nem csak a városrészek, hanem az egész metropolisz vidám, pezsdítő hangulatot áraszt, a leghíresebb épületektől a legkisebb kocsmákig.
Güell Park

A modernizmus fővárosaként került be a köztudatba és , és itt talált otthonra a 20. századi avantgarde művészete is – ezek végkifejleteként Barcelona a modern várostervezés egyik legjobb példája.

Gaudi ház

Az utcalámpák, az erkélyek, a térkövek szimmetriája mind ezt a légkört erősítik. A Barri Gothic és az El Born negyedekben pedig a régi városra bukkanhatunk rá, ahol labirintusszerűen kanyarognak az utcácskák és az épületek, középkorú hangulatot árasztanak.

De még ennek a városnak is vannak sötét oldalai. Így az olyan építészeti csodák mellett, mint az évente 3 millió látogatót vonzó Szent Család temploma, az UNESCO Világörökség részeként megcsodálható Güell Park, a Gaudi ház vagy a La Rambla sétálóutca és a La Boqueria piac – találunk lerobbant nyomornegyedeket is.

Városkép a szegénynegyedben
Élet a mindennapokban

És ezek is hozzá tartoznak a városképhez, egészen a 20. század közepe óta, mikor az első ilyen alacsony infrastruktúrájú házsorok megépültek. A nyomornegyedek a városban és a város körül is megtalálhatóak, a lakóik legtöbbször sokgyermekes családok és bevándorlók.

Forrás: https://vjm.hu/

 

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..