FLYERZ REVIEW

Bécs még tovább zöldül a tisztább és élhetőbb jövő érdekében

Sima: 53% Wiens sind Grünraum!Sima: 53% Wiens sind Grünraum!

Az osztrák főváros folyamatosan azon dolgozik, hogy egyre élhetőbbé és zöldebbé változtassa Bécs kerületeit.  Ezen felül,  lakói is megannyi zöld ötlettel állnak elő a tisztább jövő érdekében. Most az a hír érkezett, hogy a főváros nyolcmillió eurós költségvetést határozott meg utcáinak és tereinek zöldítésére. Már most 480.000 fa található Bécs területén, de számuk a plusz keretnek köszönhetően most jelentősen megnövekedhet.

Az idei évben elkezdődött Bécs utcáinak és tereinek zöldebbé varázsolása. A határozatot a bécsi közgyűlés hozta meg 2019. május 28-án. A program keretein belül 8 millió euró áll rendelkezésre fák ültetésére. A tervek szerint platánfákkal, szilfákkal és kőrisfákkal fogják beültetni a közterület jelentős részét városszerte. A keretösszeget szétosztják Bécs kerületei között, akik jövő év végéig gazdálkodhatnak belőle – olvasható a Bécs Város Külképviseleti Irodájának sajtóközleményében.

Bécs 53 %-a zöldterület © Stadtwienmarketing/Christian Fürthner

Többek között Ottakringben, a második kerületben és a Favoriten negyedben nő majd a zöldterület nagysága. Az újabb fatelepítésekkel az egyre forróbb nyári hónapok ellen küzd a város, hisz az utóbbi négy évtizedben 2 Celsius-fokkal nőtt az osztrák fővárosban az átlaghőmérséklet. Bécs város megbízott alpolgármestere szerint ezzel az intézkedéssel még nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a klímavédelemnek és ezáltal a várost még élhetőbbé teszik.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .