FLYERZ REVIEW

A Bed Beach volt a kedvencem: bármilyen későre járt az idő, az emberek nem akartak hazamenni – interjú Bárány Attilával

395

Múltidézés Bárány Attilával… Flyerzes emlékeiről, kedvenc estéiről, slágereiről és a magyar partikultúra aktuális alakulásáról faggattuk a lemezlovast.  

Mi a legkedvesebb, Flyerzhez köthető élményed?

Amikor egyszer a címlapon voltam. Másfél órán keresztül festették a fejemet, mire elkészült a végleges külső. A fotózás meg nem volt több, mint 15 perc. Viszont brutálisan “festettem” azokon a képeken…

Melyik a kedvenc Flyerz Classic zenéd?

Azt hiszem az első Flyerz CD-n volt rajta a Late Night Alumni – Empty Streets. Később egy ideig ez volt a Hajógyári szigeten a zárószám.

Ha tehetnéd, melyik nagy, már bezárt klubot hoznád vissza, és miért?

Nekem a Bed Beach volt a kedvencem. Imádtam az ottani bulikat. Általában én zártam szombatonként. Gyönyörű volt a napfelkelte és bármilyen későre járt az idő, az emberek nem akartak hazamenni, zárásig velünk táncoltak.

Ha újra élhetnél még egy estét abból a korszakból, melyik lenne az?

Nehéz kiragadni egyet a sok közül, mert rengeteg jó buliban volt részem abban az időben a Hajógyári szigeten. De talán az egyik legtanulságosabb az az este volt, amikor újra nyitott a Dokk, úgy, hogy tulajdonképpen 1 hétig volt bezárva és a tulajdonosváltásnak és a kommunikációnak köszönhetően, úgy hogy korábban 2-300 ember járt szórakozni ide, a nyitóbulin 1500-an tomboltak. Hihetetlen volt…

Mi az, ami szerinted gyökeresen megváltozott a hazai partikultúrában az elmúlt 10 évben?

Röviden és lényegre törően: minden. De ha ki kéne fejtenem, azt mondanám, hogy a belvárosi ingyenes szórakozóhelyek teljesen tönkretették a klubéletet. Abban az időben egy 2000 fős buli teljesen hétköznapinak számított. A Studio-ban 2 hetente 4-5000 fiatal szórakozott. Ma egy olyan klub van Budapesten, ahová 1600-an beférnek és még azt is csak alkalmanként tudják elérni az üzemeltetők, hogy teljes teltház legyen. A sok kis belvárosi hely megosztja a közönséget. Csak 1-1 nagyobb esemény van, amire egyszerre több ezren megmozdulnak. Visszasírom a régi szép időket…

Mivel készülsz május 6-ra, mit üzensz azoknak, akik ott lesznek (és azoknak, aki még hezitálnak)?

A régi nagy kedvencekkel szeretném felidézni az akkori party-k hangulatát, azokkal a zenékkel, amik megannyi kellemes percet szereztek és amelyek örökre beírták magukat az emlékeinkbe. Csak azt tudom mondani, hogy aki kihagyja ezt a bulit, egy életre szóló élménnyel lesz kevesebb, mert a KASINO-ban egy este fel fog csendülni minden olyan zene, ami 2004 és 2014 között igazi nagy kedvenc volt.

Részletek >>>

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .